Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Який розмір субвенцій, виділених у 2022 році на розвиток НУШ та на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів», передбачений для закупівель комп’ютерного обладнання, в тому числі Steam-лабораторій, навчальних комп’ютерних класів тощо?

Який розмір субвенцій, виділених у 2022 році на розвиток НУШ та на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів», передбачений для закупівель комп’ютерного обладнання, в тому числі Steam-лабораторій, навчальних комп’ютерних класів тощо?

Відповідь була надана в листі Міністерства освіти і науки України від 02.02.2022 № 4/245-22.

Отже...

Законом України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» передбачено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» у розмірі 1 571 334,9 тис. грн.

Механізм надання субвенцїі з державного бюджету місцевим бюджетам визначено Порядком та умовами, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 04 квітня 2018 р. № 237 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 12 лютого 2020 р. № 105) (далі — Порядок та умови).

Крім того, зазначаємо, що Порядком та умовами надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів», затвердженими відповідно постановами Кабінету Міністрів України від 14.01.2015 № 6 та від 12.02.2020 № 100, не передбачено спрямування коштів зазначених субвенцій на закупівлю комп’ютерного обладнання, у т. ч. ЅTEAM-лабораторій, навчальних комп’ютерних класів тощо.

Враховуючи, що постановою Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2020 р. № 898 «Про деякі питання державних стандартів повної загальної середньої освіти» затверджено Державний стандарт базової середньої освіти, який буде застосовуватися з 1 вересня 2022 року для учнів, які навчаються за програмами дванадцятирічної повної загальної середньої освіти, виникла необхідність уточнити механізм розподілу обсягу субвенцїі з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа».

Міністерством освіти i науки України розроблено проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» у 2022 році», наразі він перебуває на погодженні у відповідних структурних підрозділах МОН.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі