Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Щодо надання погодження на перекриття вулиці

Яким нормативно-правовим актом врегульоване погодження на тимчасове обмеження руху (кілька годин) тротуаром, якщо планується виконання робіт підрядником на фасаді будівлі, і хто це має робити? Замовник (власник або орендар) чи безпосередньо підрядник, який виконуватиме дані роботи?
Яким чином можна дізнатися, у кого у власності знаходиться відповідна ділянка дороги, вулиці, парковки? Яка процедура погодження перекриття частини тротуару для проведення робіт у приміщенні (встановлення великих вікон) та яким нормативним документом це передбачено?

Відповідь було надано у листі Департаменту патрульної поліції Національної поліції України від 03.02.2022 № 159Зі/41/27/02_2022.

Отже...

У статті 523 Закону Украіни «Про дорожній pyx» (далі — Закон) визначено, що до повноважень Національної поліції у сфері забезпечення безпеки дорожнього pyxy належать погодження відповідно до вимог цього Закону та нших законодавчих актів проєктів на будівництво, реконструкцію i ремонт автомобільних доріг, залізничних переїздів, комплексів дорожнього сервісу та інших споруд у межах відведення автомобільних доріг a6o червоних ліній міських вулиць i доріг, а також погодження поданих у встановленому порядку пропозицій стосовно обладнання засобами організації дорожнього pyxy місць виконання дорожніх робіт, проєктів та схем ОДР (організації дорожнього руху).

Згідно зі статтею 26 Закону під час виконання робіт у смузі відведення автомобільної дороги, вулиці та залізничного переі’зду, якщо це загрожує безпечному чи безперебійному pyxy транспорту i пішоходів, організації, що відповідають за утримання автомобільної дороги, вулиці та залізничного переїзду, можуть закрити чи обмежити pyx на основі погодженого з Національною поліцією ордера, який видається відповідним дорожнім органом, а в містах — службою місцевого державного органу виконавчої влади та мicцевого самоврядування.

Відповідно до пункту 5.5 ДСТУ 8752:2017 «Безпека дорожнього pyxy. Проєкт організації дорожнього pyxy. Правила розроблення, побудови, оформлення. Вимоги до змісту» проєкт (схема) ОДР підлягає погодженню з уповноваженим підрозділом Національної поліції України та затвердженню в установленому порядку. Лист на погодження подає організація-розробник.

Відомості про балансоутримувача вулично-дорожньої мережі ви можете отримати, надіславши запит до міської ради, iï виконавчих органів, районної ради чи районної державної адміністрацій та інших органів місцевого самоврядування a6o служби автомобільних доріг у відповідній області.

Інформуємо про те, що вимоги щодо огородження та організаціі дорожнього pyxy в місцях проведення дорожніх робіт у межах смуги відведення автомобільних дopiг загального користування та в межах червоних ліній вулиць та доріг населених пунктів визначені ДСТУ 8749:2017 «Безпека дорожнього pyxy. Огородження та організація дорожнього pyxy в місцях проведения дорожніх робіт».

На цей час уповноваженим підрозділом Національної поліції у сфері забезпечення безпеки дорожнього pyxy є ДПП. Виконання ним погоджувальних функцій у сфері забезпечення безпеки дорожнього pyxy передбачено Положенням про Департамент патрульної поліції, затвердженим наказом Національної поліції України від 06 листопада 2015 року № 73 (зі змінами).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі