Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Чи має право заступник директора з адміністративно-господарської частини отримувати доплату за вислугу років, допомоги на оздоровлення та матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань згідно з Переліком посад, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2015 року № 1026?

Я працюю у навчально-методичному центрі культури (бюджетна установа). У своїй діяльності наш центр керується законами України «Про культуру», «Про освіту» та іншими нормативними документами. Заступник директора з методичної роботи та методисти нашого центру обіймають педагогічні посади та отримують доплату за вислугу років пропорційно стажу роботи на посадах (10, 20, 30 відсотків). У нашому центрі є посада заступника директора з адміністративно-господарської частини (посада не є педагогічною), який працює у центрі з листопада 2018 року (понад три роки).
Чи має право заступник директора з адміністративно-господарської частини отримувати доплату за вислугу років, допомогу на оздоровлення та матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових згідно з Переліком посад, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2015 року № 1026?

Відповідь була надана Міністерством культури та інформаційної політики України у листі від 31.12.2021 № 3433/208/4.1-21-ЗПІ/20.3.

Отже...

Порядок виплати доплати за вислугу років, допомоги для оздоровлення та матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань працівникам державних i комунальних клубних закладів затверджено постановою КМУ від 09.12.2015 № 1026 «Питання виплати працівникам державних i комунальних клубних закладів, парків культури та відпочинку, центрів (будинків) народної творчості, центрів культури та дозвілля, інших культурно-освітніх центрів доплати за вислугу років, допомоги для оздоровлення та матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань» (із змінами).

Крім того, зазначеною постановою затверджено Перелік посад працівників державних i комунальних клубних закладів, парків культури та відпочинку, центрів (будинків) народної творчості, центрів культури та дозвілля, інших культурно-освітніх центрів, які мають право на виплату доплати за вислугу років, допомоги для оздоровлення та матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань.

Тобто, якщо посади працівників навчально-методичного центру культури належать до вищезазначеного Переліку, на них поширюється дія зазначеної постанови.

Водночас Порядок виплати надбавок за вислугу років педагогічним та науково-педагогічним працівникам навчальних закладів і установ освіти затверджено постановою КМУ від 31.01.2001 № 278 «Про реалізацію окремих положень частини першої статті 57 Закону України «Про освіту», частини першої статті 25 Закону України «Про загальну середню освіту», частини другої статті 18 і частини першої статті 22 Закону України «Про позашкільну освіту».

Дія зазначеного Порядку поширюється на працівників, які займають посади згідно з Переліком, затвердженим постановою КМУ від 14.06.2000 № 2963, і на яких поширюються умови оплати праці працівників навчальних закладів і установ освіти.

3 огляду на зазначене повідомляємо, що для вирішення питання виплати доплати за вислугу років працівникам навчально-методичного центру культури необхідно з’ясувати, чи є Центр закладом культури чи закладом освіти.

Одночасно повідомляємо, що листи МКІП не є нормативно-правовими актами, а мають лише інформаційний характер і не встановлюють правових норм.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі