Теми статей
Обрати теми

Управління Держпраці наголошує роботодавцям у сфері ЖКГ

Управління Держпраці наголошує роботодавцям у сфері ЖКГ на необхідності вжити заходів із попередження нещасних випадків під час підвищення температури повітря.

Зокрема, необхідно змістити графік робочого часу. Обмежити роботу працівників, які виконують роботи на відкритому просторі в піковий час. Збільшити технологічні перерви працівникам. Розробити графік роботи: 30 хвилин — працюють, 30 хвилин — відпочивають. Провести позаплановий інструктаж працівникам.

Посилити контроль відносно виконання газонебезпечних робіт та робіт у замкнутих просторах (люках, лазах, відстійниках тощо).

Роботи в замкнутому просторі відносять до газонебезпечних робіт, тому що під час їх проведення можливе виділення в робочу зону вибухонебезпечних чи шкідливих парів, газів, інших речовин, здатних викликати вибух, загоряння в кількостях, що перевищують гранично допустиму концентрацію.

Особливу увагу рекомендується звернути на забезпечення робітників засобами індивідуального захисту; стан каналізаційних та очисних споруд, проведення робіт у колодязях під особистим контролем керівників та спеціалістів підприємств.

Працівники, які виконують роботи в замкнутому просторі, мають бути забезпечені контрольно-вимірювальними приладами та сигналізаторами шкідливих та небезпечних факторів навколишнього середовища — лампами ЛБВК, газоаналізаторами, протигазами ПШ-1, ПШ-2.

Також необхідно:

— обмежити виконання робіт підвищеної небезпеки, в тому числі робіт на висоті, робіт у колодязях, шурфах, траншеях, замкнутих просторах, експлуатацію машин, механізмів;

— забезпечити працівників питною водою;

— доукомплектувати медичні аптечки на робочих місцях;

— проводити медичні огляди на початку робочої зміни працівників, які виконують роботи, що віднесені до робіт із підвищеною небезпекою, або експлуатують об’єкти підвищеної небезпеки тощо.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі