Теми статей
Обрати теми

Щодо повернення неправомірно отриманих бюджетних коштів

Лист Міністерства економіки України від 11.05.2022 № 3611-07/23524-07

Постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2021 № 1272 «Деякі питання надання допомоги в рамках програми «єПідтримка», зі змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 04.03.2022 № 199 «Питання надання у 2022 році застрахованим особам одноразової матеріальної допомоги у зв’язку із втратою частини заробітної плати (доходу), робота (економічна діяльність) яких тимчасово зупинена внаслідок проведення бойових дії під час воєнного стану в Україні», передбачено надання допомоги в рамках Програми «єПідтримка» у розмірі 6500 грн застрахованим особам, які працюють на умовах трудового договору (контракту), гіг-контракту, іншого цивільно-правового договору, на інших підставах, передбачених законом, та фізичним особам — підприємцям, страхувальники яких, зокрема, не є бюджетними установами, фондами загальнообов’язкового державною страхування.

Для забезпечення виконання цієї програми Урядом виділено кошти з резервного фонду державного бюджету в сумі 23332,0 млн грн (постанова Кабінету Міністрів України від 04.03.2022 № 199 та розпорядження Кабінету Міністрів України від 29.04.2022 № 336).

Відповідно до пункту 2 Порядку використання коштів, затвердженого постановою № 1272, головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми 1201230 «Перерахування коштів для надання допомоги в рамках програми «єПідтримка» є Мінекономіки.

Пунктом 4 статті 20 Бюджетного кодексу України визначено, що відповідальний виконавець бюджетних програм у процесі їх виконання забезпечує цільове та ефективне використання бюджетних коштів протягом усього строку реалізації відповідних бюджетних програм у межах визначених бюджетних призначень.

Враховуючи викладене, з метою здійснення державного фінансового контролю за законністю та ефективністю використання державних коштів та за дорученням Уряду Мінфіном проведено верифікацію заявок на отримання застрахованими особами одноразової матеріальної допомоги у зв’язку із втратою частини заробітної плати (доходу), робота (економічна діяльність) яких тимчасово зупинена внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні, та моніторинг державних виплат у зв’язку із втратою частини заробітної плати (доходу).

За результатами проведеної перевірки встановлено, що виплати отримали застраховані особи, які є працівниками бюджетних установ, що суперечить умовам Програми «єПідтримка».

Ураховуючи зазначене, просимо терміново забезпечити повернення неправомірно отриманих коштів вашими працівниками на небюджетний рахунок Мінекономіки за такими реквізитами:

Міністерство економіки України

ЄДРПОУ 37508596

UA308201720355119008002079547

в Державній казначейській службі України м. Київ.

Своєчасне повернення коштів на рахунок Міністерства економіки України та, відповідно, повернення їх до резервного фонду державного бюджету дозволить спрямувати їх на потреби Збройних Сил України, що в умовах військової агресії російської федерації набуває особливої актуальності.

У разі неповернення безпідставно отриманих бюджетних коштів Мінекономіки буде змушене звернутись до суду.

З приводу переліку працівників та за додатковими роз’ясненнями звертатись за телефоном +38 044 596 68 51 або в електронному вигляді vasylchuk@me.gov.ua.

Державний секретар Міністерства економіки України О. Бояркіна

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі