Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Чи включений до Державного реєстру засобів вимірювальної техніки та, відповідно, чи дозволений до встановлення у квартирі багатотарифний лічильник гарячої води «Архімед»?

Чи включений до Державного реєстру засобів вимірювальної техніки та, відповідно, чи дозволений до встановлення у квартирі багатотарифний лічильник гарячої води «Архімед»? Які дії з мого боку потрібні?

Відповідь було надано Міністерством економіки України в листі від 14.07.2022 № 3423-09/48878-09.

Отже…

Відповідно до статті 8 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» (далі — Закон про метрологію) законодавчо регульовані засоби вимірювальної техніки (далі — ЗВТ) дозволяється застосовувати, випускати з виробництва, ремонту та в продаж і видавати напрокат лише за умови їх відповідності цьому Закону та іншим нормативно-правовим актам, що містять вимоги до таких ЗВТ.

Статтею 16 Закону про метрологію передбачено проведення оцінки відповідності ЗВТ, які застосовуються у сфері законодавчо регульованої метрології, вимогам технічних регламентів і ведення реєстру затверджених типів ЗВТ (далі — Реєстр).

Оцінку відповідності законодавчо регульованих ЗВТ вимогам технічних регламентів проводять виробники цих засобів, призначені органи з оцінки відповідності та інші суб’єкти, визначені у відповідних технічних регламентах або передбачених ними процедурах оцінки відповідності.

На лічильники води поширюється дія Технічного регламенту ЗВТ, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.02.2016 № 163.

Наказом Мінекономрозвитку від 13.07.2016 № 1161, зареєстрованим у Мін’юсті 03.08.2016 за № 1081/29211, ДП «Укрметртестстандарт» уповноважено на ведення та формування Реєстру, який розміщено на вебсайті підприємства (www.ukrcsm.kiev.ua).

Ураховуючи зазначене, лічильники води підлягають оцінці відповідності та внесенню до Реєстру.

Водночас багатотарифний лічильник гарячої води «Архімед» до Реєстру не внесено.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі