Теми статей
Обрати теми

Після деокупації громади кадровик ОМС не може знайти книгу обліку руху трудових книжок. Як її відновити?

Відповідає на запитання Головне управління Держпраці в Дніпропетровській області

У разі втрати книги обліку руху трудових книжок потрібно скласти відповідний акт за участю довільної кількості учасників. В акті відобразити, з яких причин загубилася або знищена книга обліку руху трудових книжок. Після оформлення акта слід видати наказ з основної діяльності про заведення нової книги обліку руху трудових книжок.

Облік трудових книжок регулюється розділом 7 Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої спільним наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України, Міністерства соціального захисту населення України від 29.07.1993 № 58.

Ведення трудових книжок не скасовано. Відповідно до п. 4 постанови КМУ «Про трудові книжки працівників» від 27.04.1993 № 301 відповідальність за організацію ведення обліку, зберігання і видачу трудових книжок покладається на керівника підприємства.

Книга повинна бути пронумерована, прошнурована та скріплена підписом керівника підприємства і печаткою (у разі наявності). Книга обліку руху трудових книжок ведеться за формою № П-10 «Книга обліку руху трудових книжок і вкладишів до них», затвердженою наказом Міністерства статистики України від 27.10.1995 № 277.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі