Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Щодо впровадження віртуальних мобільних номерів для мешканців ТОТ

Минулого року на сайті Міністерства була опублікована новина про можливість впровадження віртуальних мобільних номерів для мешканців ТОТ: https://www.minre.gov.ua/news/minreinteg... Чи можна дізнатися про статус цього процесу та подальші плани? Наразі проблема стала ще гострішою через збільшення площі окупованих територій та періодичне або постійне відключення мобільного зв’язку на цих територіях.

Відповідь було надано Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України в листі від 26.05.2022 № 22/4.2-2647-22.

Отже…

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України (далі — Мінреінтеграції) в межах компетенції опрацювало Ваш запит на доступ до публічної інформації від 20.05.2022 та повідомляє.

Для забезпечення громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях України, можливістю користуватися послугами українського телефонного зв’язку через сервіс «Віртуальний номер» Мінреінтеграції підписано Меморандум про співпрацю у сфері надання послуги «Віртуальний номер» мешканцям тимчасово окупованих територій України (далі — Меморандуми) з ТОВ «Лайфселл» та ТОВ «Інтернаціональні телекомунікації», які мають технічну можливість надання зазначеної послуги.

Повідомляємо, що метою Меморандуму є консолідація зусиль Сторін для впровадження послуги «Віртуальний номер», що передбачає можливість прийому та здійснення голосових та відеодзвінків, отримання та відправлення SMS-повідомлень без наявності фізичної SIM-карти для мешканців тимчасово окупованих територій. Предметом зазначеного Меморандуму є координація зусиль та спільна діяльність Сторін задля досягнення мети Меморандуму, що здійснюється шляхом підготовки та реалізації спільних заходів та проектів.

З огляду на мету та предмет Меморандуму, Сторонами було вжито заходів щодо проведення спільної інформаційно-комунікаційної кампанії, зокрема, серед громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях України, стосовно можливості підключення до послуги «Віртуальний номер» від ТОВ «Лайфселл» та ТОВ «Інтернаціональні телекомунікації».

Із детальною інформацією (покроковою інструкцією) щодо підключення послуги «Віртуальний номер» від ТОВ «Лайфселл» та ТОВ «Інтернаціональні телекомунікації» можна ознайомитись за посиланням: https://www.minre.gov.ua/news/minreintegraciyi-uklalo-memorandumy-z-dvomaoperatoramy-mobilnogo-zvyazku-shchodo-virtualnogo

Додатково повідомляємо, що цей лист Мінреінтеграції несе виключно інформаційний характер.

З повагою,

Заступник Міністра з питань цифрового розвитку,

цифрових трансформацій і цифровізації Снавер СЕЙТХАЛІЛЄВ

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі