Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Щодо медичного огляду в умовах воєнного стану

Чи має право роботодавець відсторонити від роботи при відмові пройти медичний огляд під час воєнного стану? Яким документом регулюється порядок проходження чи звільнення від проходження медогляду під час воєнного стану?

Відповідь було надано Директоратом громадського здоров’я та профілактики захворюваності Міністерства охорони здоров’я України в листі від 21.04.2022 № 26-04/17/744/ЗПІ-22/912.

Отже…

Директорат громадського здоров’я та профілактики захворюваності Міністерства охорони здоров’я України розглянув у межах компетенції запит щодо медичного огляду в умовах воєнного стану та повідомляє.

На сьогодні заклади охорони здоров’я здійснюють планові заходи з урахуванням вимог наказу МОЗ від 24.02.2022 № 374 «Про затвердження Тимчасових заходів у закладах охорони здоров’я з метою забезпечення їх готовності для надання медичної допомоги постраждалим внаслідок військової агресії Російської Федерації проти України», який діє на період дії Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні». Заклади охорони здоров’я, які розташовані на території проведення бойових дій, медичні огляди та інші планові заходи не проводять.

Відповідно до ст. 169 КЗпП проведення попереднього (при прийнятті на роботу) і періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах зі шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі, а також щорічного обов’язкового медичного огляду осіб віком до 21 року за власні кошти організовує роботодавець.

Порядок проведення медичних оглядів працівників певних категорій затверджено наказом МОЗ від 21.05.2007 № 246, зареєстрованим у Мін’юсті 23.07.2007 за № 846/14113.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі