Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Щодо ведення класних журналів в електронній формі

Чи обов’язково мають вестися класні журнали в електронній формі?

Центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики в сфері освіти, є Міністерство освіти і науки України.

Міністерством освіти i науки України розроблено проєкт Плану відновлення освіти i науки, який, поряд з іншим, передбачає протягом наступних п’яти років повністю відмовитися від ведення паперового діловодства в закладах та установах системи освіти.

У рамках цієї роботи до кінця 2022 року планується запровадити цифровізацію шкільних документів i класних журналів, підключити зовнішні інформаційні системи до модулів е-документообігу та e-звітності АІКОМ. Відповідні роз’яснення МОН з визначенням термінів впровадження електронного документообігу розміщено на офіційних сайтах: nus.org.ua/ та osvita.ua від 19 серпня 2022 року.

Наразі відповідно до Інструкції з діловодства у закладах загальної середньої освіти, затвердженої наказом Miністерства освіти i науки України від 25.06.2018 № 676, у кожному закладі загальної середньої освіти затверджено номенклатуру справ та визначено обов’язковий перелік документів, правила їх обліку та строки зберігання. Класний журнал на сьогодні є фінансовим документом, який дозволяє вести облік ypоків, проведених замін, забезпечувати контроль за відвідуванням уроків учнями. Крім того, чинною є Інструкція з ведення класного журналу учнів 5 — 11 (12) класів, затверджена наказом МОН від 03.06.2008 № 496.

У сучасних умовах, коли виникає необхідність організації онлайн-навчання, актуальним є ведення i електронних журналів. Рішення щодо використання онлайн-платформи для організації дистанційного навчання, електронних журналів приймає педагогічна рада в межах автономії закладу освіти.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі