Теми статей
Обрати теми

Актуальне запитання. Щодо встановлення підвищення посадового окладу фахівцю (консультанту) інклюзивно-ресурсного центру за педагогічне звання «практичний психолог-методист»

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21 липня 2021 р. № 765 та Класифікатора професій змінено найменування посади «практичний психолог ІРЦ» на посаду «фахівець ІРЦ». Просимо надати роз`яснення щодо збереження надбавки за педагогічне звання «практичний психолог-методист» фахівцю ІРЦ після вищезазначених змін.

Відповідь була надана Міністерством освіти і науки України у листі від 08.09.2022 № 1/10421-22.

Відповідно до Розмірів підвищень посадових окладів (ставок заробітної плати) працівникам у державних і комунальних закладах та установах освіти, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 28.12.2021 № 1391, яка набула чинності з 1 січня 2022 року, педагогічним працівникам, яким за результатами атестації присвоєно педагогічне звання «практичний психолог-методист», встановлюється підвищення посадового окладу (ставки заробітної плати) на 10 відсотків.

У примітці 3 до таблиці Розмірів підвищень зазначено, що підвищення ставок заробітної плати за педагогічні звання, присвоєні за результатами атестації, здійснюється лише за період роботи на посадах, на яких були присвоєні відповідні звання. У разі переходу працівника з одного закладу освіти до іншого на однакові посади або на посади, які відповідають профілю предмета, дисципліни, що викладається, підвищення за педагогічне звання зберігається до чергової атестації.

Присвоєння педагогічних звань педагогічним працівникам здійснюється за результатами атестації і регламентується Типовим положенням про атестацію педагогічних працівників, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 06.10.2010 № 930. Педагогічне звання «практичний психолог-методист» присвоюється працівнику, який займає посаду практичного психолога.

Отже, підвищення посадового окладу за присвоєне педагогічне звання «практичний психолог-методист» не встановлюється працівнику, який переведений з посади практичного психолога на посаду фахівця (консультанта) інклюзивно-ресурсного центру.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі