Теми статей
Обрати теми

Пошта редакції. Валові витрати та вечірня форма навчання

Редакція ПБО
Відповідь на запитання

Валові витрати та вечірня форма навчання

 

Працівник підприємства здобуває освіту за вечірньою формою навчання. Чи впливає така форма на право відображення витрат щодо такої форми навчання у складі валових витрат підприємства за п.п. 5.4.2 Закону про податок на прибуток?

(м. Миргород)

 

Ні, не впливає. Зауважимо, що навчання за вечірньою формою передбачено

Законом України «Про освіту» від 23.05.91 р. № 1060-ХІІ (п. 1 ст. 3, п. 7 ст. 36, п. 2 ст. 41, п. 3 ст. 42). Можливість віднесення витрат на навчання до складу валових витрат підприємства передбачено абзацом 3 п.п. 5.4.2 Закону про податок на прибуток.

Стосовно

працівників підприємства зазначений підпункт дозволяє відносити до складу валових витрат витрати на професійну підготовку, навчання, перепідготовку чи підвищення кваліфікації. Зазначені витрати відносяться до валових у межах 3 % фонду оплати праці звітного періоду.

Як бачимо,

Закон про податок на прибуток дозволяє відносити до складу валових витрат витрати в цілому на навчання, без конкретизації яких-небудь його форм, а отже, витрати на навчання за вечірньою формою також відносяться до складу валових витрат (у межах 3 % обмеження).

Антон Іванченко, економіст-аналітик

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі