Теми статей
Обрати теми

Участь працівників у семінарах, конференціях, круглих столах не є особистим доходом працівників

Редакція ПБО
Лист від 20.08.2004 р. № 7201/6/17-3116

Участь працівників у семінарах, конференціях, круглих столах не є особистим доходом працівників

Лист Державної податкової адміністрації України від 20.08.2004 р. № 7201/6/17-3116

(витяг)

 

ДПАУ розглянула обставини, викладені у листі, і повідомляє.

<...> щодо направлення працівника до навчального закладу на курси перепідготовки кваліфікації за профілем підприємства, повідомляємо.

Відповідно до п.п. 4.3.20 ст. 4 Закону до складу загального місячного або річного оподатковуваного доходу платника податку не включається сума, сплачена працедавцем на користь закладів освіти у рахунок компенсації вартості підготовки чи перепідготовки платника податку — найманої особи за профілем діяльності чи загальними виробничими потребами такого працедавця, але не вище розміру суми місячного прожиткового мінімуму для працездатної особи, діючого на
1 січня звітного податкового року, помноженої на 1,4 та округленої до найближчих 10 гривень, у розрахунку на кожний повний чи неповний місяць підготовки чи перепідготовки такої найманої особи.

Витрати підприємства (працедавця) на

участь працівників у семінарах, конференціях, круглих столах, навчання працівників у закладах, які не відносяться до закладів освіти, та інших аналогічних заходах за профілем діяльності такого підприємства є витратами на виробничі цілі, що пов’язані із господарською діяльністю підприємства, і не є особистим доходом (додатковим благом) працівників (п.п. 5.4.8 п. 5.4 ст. 5 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств»).

Оскільки витрати підприємства, зазначені у третьому запитанні, не пов’язані з загальними виробничими потребами підприємства, а мають особистий характер працівників, з метою оподаткування розглядаються як додаткове благо, надане підприємством таким працівникам.

<...>

Заступник голови С. Лекарь

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі