Теми статей
Обрати теми

Щодо сплати страхових внесків з сум заробітної плати, виплаченої за рішенням суду у 2007 році

Редакція ПБО
Лист від 19.04.2007 р. № 6663/03-20

Щодо сплати страхових внесків з сум заробітної плати, виплаченої за рішенням суду у 2007 році

 

Лист Пенсійного фонду України від 19.04.2007 р. № 6663/03-20

(витяг)

 

<...>

Закон України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі — Закон) визначає платників страхових внесків, порядок нарахування, обчислення та сплати страхових внесків.

Відповідно до частини першої статті 19 Закону страхові внески до солідарної системи для роботодавців нараховуються на суми фактичних витрат на оплату праці (грошового забезпечення) працівників, що включають витрати на виплату основної і додаткової заробітної плати та інших заохочувальних та компенсаційних виплат, у тому числі в натуральній формі, які визначаються згідно з нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до Закону України «Про оплату праці», виплату винагород фізичним особам за виконання робіт (послуг) за угодами цивільно-правового характеру, що підлягають обкладенню податком на доходи фізичних осіб, а також на суми оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності, яка здійснюється за рахунок коштів роботодавця, та допомоги по тимчасовій непрацездатності.

Нормативним документом, який визначає складові фонду оплати праці, є Інструкція зі статистики заробітної плати, затверджена наказом Держкомстату України від 13.01.2004 р. № 5 та зареєстрована у Міністерстві юстиції України 27.01.2004 р. за № 114/8713 (чинна з 07.02.2004 р.).

Суми, стягнуті виконавчою службою за рішенням суду на користь працівника згідно з виконавчим листом, належать до фонду оплати праці

у частині додаткової заробітної плати як оплата за невідпрацьований час (підпункт 2.2.12 пункту 2.2 Інструкції № 5) і відображаються у фонді оплати праці того місяця, у якому було здійснено зазначене нарахування або виплата.

Сплата страхових внесків з вищезазначених сум здійснюється в межах максимальної величини

фактичних витрат на оплату праці найманих працівників за місяць, до якого належить вищезазначений фонд оплати праці. Крім того, роботодавець у 2007 році нараховує, утримує та перераховує до Пенсійного фонду страхові внески у розмірі відповідно 33,2 %; 0,5 % та 2 % із зазначеної суми.

У формі «Індані» результати здійснених нарахувань також відображаються у місяці, в якому проведено згадане нарахування**.

* Див. також матеріал на с. 24.

Прим. ред.

Заступник голови правління О. Коренєв

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі