Суб’єкт господарювання має право не допускати до проведення перевірки осіб без відповідних документів
Лист Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 19.02.2007 р. № 1412-6-11/18
Держспоживстандарт України розглянув лист <...> і повідомляє таке.
Відповідно до Порядку проведення перевірок у суб’єктів господарювання сфери торгівлі і послуг, у тому числі ресторанного господарства, якості продукції, додержання обов’язкових вимог щодо безпеки продукції, а також додержання правил торгівлі та надання послуг, затвердженого наказом Держспоживстандарту України від 25.10.2006 р. № 311 та зареєстрованого в Мін’юсті 21.11.2006 р. за № 1219/13093,
перевірки посадовими особами органів у справах захисту прав споживачів проводяться за наявності в них службових посвідчень та направлень на право проведення перевірки суб’єктів господарювання.Водночас повідомляємо, що
суб’єкт господарювання під час проведення посадовими особами перевірки має право не допускати до проведення перевірки посадових осіб, у яких відсутні належним чином оформлені зазначені документи.Заступник голови О. Пічугін