Теми статей
Обрати теми

Щодо відображення в бухгалтерському обліку особистих речей

Редакція ПБО
Лист від 26.04.2007 р. № 3.4-10/1084

Щодо відображення в бухгалтерському обліку особистих речей

 

Лист Державного казначейства України від 26.04.2007 р. № 3.4-10/1084

 

Державне казначейство України розглянуло лист <...> стосовно відображення у бухгалтерському обліку особистих речей та повідомляє наступне.

Відповідно до статті 39 Закону України «Про власність» майно, що є державною власністю і закріплене за державною установою (організацією), яка перебуває на державному бюджеті, належить їй на праві оперативного управління.

Майно,

яке належить установі на правах оперативного управління, обліковується на відповідних субрахунках бухгалтерського обліку Плану рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ, затвердженого наказом Головного управління Державного казначейства України від 10.12.99 № 114 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 20.12.99 за № 890/4183.

Матеріальні цінності,

які не є державною власністю та перебувають у тимчасовому розпорядженні установи, обліковуються, на підставі укладених договорів, на позабалансовому рахунку 02 «Активи на відповідальному зберіганні»*.

* Також див. матеріал на с. 51.

Прим. ред.

Заступник голови О. Чечуліна

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі