Теми статей
Обрати теми

Думка фахівців офіційних органів. Чи можуть проводитися ревізії підприємств, які орендують держмайно

Редакція ПБО
Стаття

Чи можуть проводитися ревізії підприємств, які орендують держмайно

Чи мають право органи ДКРС проводити ревізії фінансово-господарської діяльності суб’єктів господарювання, які орендують майнові комплекси у державних підприємств?

 

Відповідно до

ст. 2 Закону України «Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні» від 26.01.93 р. № 2939-III головним завданням органів ДКРС є, зокрема, здійснення державного фінансового контролю за використанням та збереженням державних фінансових ресурсів, необоротних та інших активів на підприємствах та в організаціях, які одержують (одержували в періоді, що перевіряється) кошти з бюджетів усіх рівнів та державних фондів або використовують (використовували в періоді, що перевіряється) державне або комунальне майно.

Таким чином,

суб’єкти господарювання, які орендують цілісні чи майнові комплекси у державних підприємств, є підконтрольними органам ДКРС об’єктами, а отже, на таких підприємствах можуть проводитися ревізії.

Ігор Омельченко, начальник відділу КРУ в Харківській області

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі