Теми статей
Обрати теми

Думка фахівців офіційних органів. Чи можна оплату за використання бухгалтерією інформаційної системи «Ліга» віднести до валових витрат підприємства?

Редакція ПБО
Стаття

Чи можна оплату за використання бухгалтерією інформаційної системи «Ліга» віднести до валових витрат підприємства?

 

Відповідно до п.п. 5.2.1 п. 5.2 ст. 5 Закону «Про оподаткування прибутку підприємств» від 28.12.94 р. № 334/94-ВР (у редакції Закону України від 22.05.97 р. № 283/97-ВР, зі змінами та доповненнями) до складу валових витрат включаються суми будь-яких витрат, сплачених (нарахованих) протягом звітного періоду у зв’язку з підготовкою, організацією, веденням виробництва, продажем продукції (робіт, послуг) і охороною праці, у тому числі витрати з придбання електричної енергії (включаючи реактивну), з урахуванням обмежень, установлених пунктами 5.3 — 5.7 цієї статті.

Отже,

оплату за використання бухгалтерією інформаційної системи «Ліга» можна віднести до валових витрат підприємства у разі, якщо такі витрати пов’язані з власною господарською діяльністю платника податку та підтверджені відповідними розрахунковими, платіжними та іншими документами, обов’язковість ведення і зберігання яких передбачено правилами ведення податкового обліку.

Відповідь підготовлено за сприяння:

Олексія Задорожного, заступника директора Департаменту податку на прибуток та інших податків і зборів (обов’язкових платежів) ДПА України

Валентина Завгороднєва, начальника відділу адміністрування податку на прибуток та інших платежів

Опубліковано в журналі «Вісник податкової служби України», 2007, № 1 — 2.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі