Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Прийнято закон, що регулює порядок поводження з ГМО

Редакція ПБО
Новини від 31.05.2007 р. № 1103-V

Прийнято закон, що регулює порядок поводження з ГМО

 

Законом України «Про державну систему біобезпеки при створенні, випробуванні, транспортуванні та використанні генетично модифікованих організмів» від 31.05.2007 р. № 1103-V

визначено відносини між органами виконавчої влади, виробниками, продавцями (постачальниками), розробниками, дослідниками, науковцями і споживачами генетично модифікованих організмів (далі — ГМО) та продукції, виробленої за технологіями, які передбачають розроблення, створення та поводження з ГМО із забезпеченням біологічної та генетичної безпеки.

Згідно із

Законом генетично-інженерна діяльність у закритій системі підлягає ліцензуванню.

ГМО, які використовуються

у відкритій системі, повинні відповідати вимогам біологічної та генетичної безпеки за умови дотримання передбаченої технології використання.

Також буде створено Державні реєстри ГМО та продукції, виробленої з їх застосуванням, в яких реєструватиметься така продукція:

— сорти сільськогосподарських рослин та породи тварин, створені на основі ГМО;

— засоби захисту рослин, отримані з використанням ГМО;

— ГМО джерела харчових продуктів, а також харчові продукти, косметичні засоби, лікувальні засоби, які містять ГМО або отримані з їх використанням;

— ГМО джерела кормів, а також кормові добавки та ветеринарні препарати, які містять ГМО або отримані з їх використанням.

Державна реєстрація здійснюється строком на п’ять років на безоплатній основі. Перереєстрація здійснюється в тому ж порядку, що і реєстрація.

Закон набуде чинності з дня офіційного опублікування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі