Теми статей
Обрати теми

Розрахунок коригування до декларації з ПДВ: премудрощі заповнення

Редакція ПБО
Стаття

Розрахунок коригування до декларації з ПДВ: премудрощі заповнення

 

Бухгалтери завжди виявляють підвищену цікавість до законодавчих новинок, і це не випадково. Адже від оперативності цих важливих людей у будь-якому бізнесі прямо залежить успіх цього бізнесу. Ми ж, зі свого боку, завжди готові до діалогу з проблемних питань, у тому числі пов’язаних з останніми нововведеннями. Сьогодні докладно обговоримо оновлений Розрахунок коригування до декларації з ПДВ і постараємося відповісти на всі запитання, що надійшли до редакції стосовно цієї звітної форми.

Наталія ДЗЮБА, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

 

Документи статті

Закон про ПДВ

— Закон України «Про податок на додану вартість» від 03.04.97 р. № 168/97-ВР.

Порядок № 166

— Порядок заповнення та подання податкової декларації з податку на додану вартість, затверджений наказом ДПАУ від 30.05.97 р. № 166.

Порядок № 165

— Порядок заповнення податкової накладної, затверджений наказом ДПАУ від 30.05.97 р. № 165.

 

Загальні моменти

Оновлений додаток 1 «Розрахунок коригування сум ПДВ до податкової декларації з податку на додану вартість» платники податків побачили ще у вересні завдяки

наказу № 498 (див. «Податки та бухгалтерський облік», 2007, № 76). Інакше кажучи, деякий досвід уже є, постараємося його врахувати та висвітлити всілякі коригувальні операції. Але раніше нагадаємо загальні моменти щодо заповнення Розрахунку коригування.

Додаток 1 обов’язково заповнюється і подається з декларацією в разі відображення показників у рядках 8 і 16, за якими проводяться коригування податкових зобов’язань і податкового кредиту відповідно (

п. 5.6, п. 5.8 Порядку № 166).

Як ви вже встигли помітити, форма додатка 1 розширилася і тепер потребує від платника докладної інформації щодо кожної коригувальної операції, у тому числі там зазначаються:

— реквізити покупця (продавця);

— номер і дата податкової накладної, за якою проводиться коригування;

— номер і дата отримання покупцем розрахунку-коригування до податкової накладної.

Інакше кажучи, скільки коригувальних операцій, стільки і рядків у додатку 1 має бути заповнено. Отже, при численних, хай навіть дрібних, поверненнях, які мають місце, наприклад, у роздрібних магазинах, доведеться заповнити не один дода-ток 1, щоб

умістити всі коригувальні операції.

Ще один нюанс:

не всі коригувальні операції супроводжуються виписуванням розрахунку коригування до податкової накладної, наприклад, ті ж помилки. Як бути в цьому випадку, чи подавати додаток 1? Переконані, що подавати потрібно (докладніше такі операції описано нижче), просто у графах 6 — 7 стоятиме прокреслення.

Така ситуація: було повернення,

продавець виписав розрахунок коригування до податкової накладної, проте покупець його не підписав. Що робити з додатком 1 — заповнювати з прокресленням у графі 7 «дата отримання отримувачем (покупцем) розрахунку» або взагалі не подавати додатка (тобто не проводити зменшення зобов’язань), а чекати підпису контрагента? Тут нам ближчий перший варіант: коригувати та подавати з прокресленням у графі 7 (докладніше див. статтю «Розрахунок коригування (з підписом покупця) повернений продавцю через місяць» // «Податки та бухгалтерський облік», 2007, № 88, с. 40)

Ідемо далі. Припустимо, що

відвантаження та повернення товарів відбулися в одному місяці. Продавець відповідно за першою подією виписав податкову накладну, а на дату повернення — розрахунок коригування до податкової накладної. Як бути в цій ситуації — заносити дані розрахунку коригування до рядка 8.3, заповнивши при цьому додаток 1, або просто не показувати відвантаження в рядку 1 декларації? За відображення обох операцій (відвантаження та повернення) у різних рядках (1 і 8.3) ніхто не покарає, але, точно кажучи, можна цього не робити з посиланням на перший абзац п. 5.6 Порядку № 166 і формулювання ряд. 8 декларації, з чого випливає, що коригування стосуються зобов’язань попередніх періодів. Аналогічна ситуація і з коригувальним ряд. 16 та п. 5.8 Порядку № 166.

Разом з тим не виключено, що податківці, ураховуючи загальну тенденцію до деталізації інформації в додатку 1, «проситимуть» розносити дані податкової накладної та розрахунку коригування до неї, виписані в одному звітному періоді, по різних рядках декларації. Адже не випадково ДПАУ в

листі від 13.09.2007 р. № 18176/7/16-1117 вимагає від підлеглих проведення докладного аналізу причин коригування податкових зобов’язань та податкового кредиту, а також дослідження проведення відповідних коригувань контрагентом.

І останнє загальне запитання:

які санкції загрожують за неточності в оформленні додатка 1? Якщо ці неточності не спричиняють заниження податкових зобов’язань, то формально порушнику, а точніше посадовим особам підприємства, «світить» лише адмінштраф за ст. 1631 КпАП: від 85 до 170 грн. (при першому порушенні протягом року).

Розібравшись із загальними питаннями, перейдемо до конкретних ситуацій.

 

Повернення товарів, у тому числі й кінцевими споживачами

Згідно з

п. 4.5 Закону про ПДВ у випадках повернення товарів особі, яка їх надала, суми податкових зобов’язань постачальника та податкового кредиту отримувача підлягають відповідному коригуванню.

У цьому разі згідно з

п. 20 Порядку № 165 постачальник товарів (послуг) виписує розрахунок коригування кількісних та вартісних показників до податкової накладної за формою додатка 2 до податкової накладної. Цей розрахунок складається у двох примірниках, перший з яких надається покупцю товарів, а другий залишається у продавця.

Згідно з

п. 8.4 Порядку № 165 роздрібні торговельні підприємства, що здійснюють поставку товарів за готівку кінцевим споживачам — неплатникам ПДВ, на підтвердження податкових зобов’язань, що виникли, виписують податкові накладні за щоденними підсумками операцій (так звані підсумкові податкові накладні). Отже, при поверненні товарів споживачами для коригування раніше відображених ПДВ-зобов’язань роздрібному продавцю треба буде виписати Розрахунок коригування кількісних та вартісних показників (додаток 2) до підсумкової податкової накладної. Оскільки товари повертаються кінцевими покупцями (неплатниками ПДВ), то в цьому випадку примірник виписаного розрахунку коригувань до податкової накладної покупцю не надається. Не забувайте, що для проведення коригувальних операцій при поверненні товарів неплатником ПДВ необхідно, щоб з останнім було проведено повний грошовий розрахунок (п.п. 4.5.3 Закону про ПДВ).

У продавця товарів (послуг) результат проведення коригування у зв’язку з поверненням покупцем товару відображається в рядку 8.3 декларації з ПДВ зі знаком «мінус» (заповнюються колонки А і Б). Разом з декларацією подається додаток 1.

Приклад 1.

02.11.2007 р. ТОВ «Фенікс» (ІПН 234598765431) повернуло товар на суму 1200 грн. (у тому числі ПДВ — 200 грн.), куплений 29.10.2007 р., податкові зобов’язання за яким відображено в податковій накладній № 2698 від 29.10.2007 р. При поверненні товару складено розрахунок коригування № 20/2698, який відразу ж було отримано покупцем. Крім того, 05.11.2007 р. повернено товар вартістю 600 грн. (у тому числі ПДВ — 100 грн.), куплений кінцевим споживачем 31.10.2007 р. і ПДВ-зобов’язання за яким було відображено в підсумковій ПН № 2935 від 31.10.2007 р. При поверненні товару складено розрахунок коригування № 21/2935.

Наведемо фрагмент заповнення додатка 1 до декларації з ПДВ:

 

грн.


з/п

Отримувач (покупець)

Податкова накладна, по якій проводиться коригування

Розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної

Підстава для коригування податкових зобов’язань з податку на додану вартість рядок 8

Сума ПДВ
(+)

Сума ПДВ
(-)

Найменування
(П. І. Б. для фізичних осіб)

Індивідуальний податковий номер

Дата

Номер

Номер

Дата отримання отримувачем (покупцем) розрахунку

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

ТОВ «Фенікс»

234598765431

29.10.2007

2698

20/2698

02.11.2007

Повернення товару покупцем

-200

2

Кінцевий покупець

Х

31.10.2007

2935

21/2935

—*

Повернення товару покупцем

-100

 

...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Усього до збільшення

Х

 

Усього до зменшення

Х

-300

 

Усього: рядок 8 (графа 9 + графа 10) (+ або -)

-300

* У графі 7 додатка 1 у цьому випадку проставляється прокреслення, оскільки товари повертаються кінцевими покупцями (неплатниками ПДВ), а тому примірник виписаного розрахунку коригувань продавець їм не надає.

 

Повернення товару, придбаного за готівку

У результаті повернення товару, придбаного за готівку (через підзвітну особу), за яким було відображено податковий кредит на підставі касового чека, згідно з

абзацом першим п.п. 7.2.6 Закону про ПДВ сума зменшення податкового кредиту відображається покупцем зі знаком «мінус» у рядку 16.2 декларації з ПДВ (заповнюються колонки А і Б). Разом із декларацією подається додаток 1.

Оскільки в цьому випадку, придбаваючи товар, податкову накладну покупець не вимагав, то і примірника розрахунку коригування, складеного до неї продавцем при поверненні товару, покупець не одержує (розрахунок коригування у двох примірниках залишиться у продавця). Незважаючи на те що в додатку 1 слід зазначати інформацію про податкову накладну, в цій ситуації вважаємо, що заповнити його покупець може

за даними касового чека. Так, у графах 6, 7 другої таблиці додатка 1 ставляться прокреслення, а от у графах 2 — 5 підприємство може зазначити реквізити касового чека, на підставі якого було відображено податковий кредит (назва продавця, його податковий номер, дата роздруку чека та номер чека РРО).

Приклад 2.

Підприємством через підзвітну особу було придбано гальмівні колодки на автомобіль ВАЗ 21099 вартістю 300 грн. (у тому числі ПДВ — 50 грн.). Касовий чек, наданий до бухгалтерії, містив такі реквізити продавця: найменування — ТОВ «Автодеталь», індивідуальний податковий номер продавця — 234567876543, дата видачі — 30.10.2007 р. і номер чека — 2032456. При встановленні гальмівних колодок на автомобіль, було виявлено заводський дефект. 05.11.2007 р. здійснено їх повернення.

 


з/п

Постачальник (продавець)

Податкова накладна, по якій проводиться коригування

Розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної

Підстава для коригування податкового кредиту
з податку на додану вартість рядок 16

Сума ПДВ
(+)

Сума ПДВ
(-)

Найменування
(П. І. Б. для фізичних осіб)

Індивідуальний податковий номер

Дата

Номер

Номер

Дата отримання отримувачем (покупцем) розрахунку

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

ТОВ «Автодеталь»

234567876543

30.10.2007

№ 2032456 (номер касового чека РРО)

Повернення товару, придбаного за готівку

— 50

 

...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Усього до збільшення

Х

 

Усього до зменшення

Х

-50

 

Усього: рядок 16 (графа 9 + графа 10) (+ або -)

-50

 

Повернення авансів

При поверненні передоплати між продавцем і покупцем відбувається розірвання договору купівлі-продажу. Зверніть увагу: сторнуючи раніше нараховані податковий кредит та податкові зобов’язання при поверненні передоплати (авансу), сторонам не слід виходити з положень

п. 4.5 Закону про ПДВ, адже він стосується тільки ситуацій, що відбулися після поставки товарів (послуг).

У цьому ж випадку продавець коригує податкові зобов’язання, керуючись винятково нормами

п. 3.1 Закону про ПДВ і аргументуючи ПДВ-коригування відсутністю об’єкта оподаткування.

Таке коригування має відображатися в періоді повернення передоплати у продавця в рядку 8.4 «інші випадки» зі знаком «-», а в покупця в рядку 16.3 «інші випадки» зі знаком «+» декларації з ПДВ. І хоча в такій ситуації

Закон про ПДВ не вимагає при проведенні зменшення податкових зобов’язань виписувати розрахунок коригування до податкової накладної, проте податківці на його виписуванні все ж таки наполягають (див. лист ДПАУ від 02.12.2005 р. № 24078/7/16-1117 // «Податки та бухгалтерський облік», 2005, № 101). Тому, беручи до уваги таку думку контролюючих органів, а також з урахуванням того, що коригування за такою операцією повинні провести обидві сторони, радимо Розрахунок коригування до податкової накладної продавцю все ж таки скласти.

Приклад 3.

05.11.2007 р. у результаті розірвання договору купівлі-продажу підприємство повернуло ТОВ «Веселка» (ІПН 234598765442) передоплату за товар 6000 грн. (у тому числі ПДВ — 1000 грн.). Податкові зобов’язання щодо отриманої передоплати було відображено в податковій накладній № 2110 від 30.10.2007 р. При поверненні передоплати складено розрахунок коригування № 22/2110, який того ж дня отримано покупцем.

Наведемо фрагмент заповнення додатка 1 до декларації з ПДВ:

 

грн.


з/п

Отримувач (покупець)

Податкова накладна, по якій проводиться коригування

Розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної

Підстава для коригування податкових зобов’язань з податку на додану вартість рядок 8

Сума ПДВ
(+)

Сума ПДВ
(-)

Найменування
(П. І. Б. для фізичних осіб)

Індивідуальний податковий номер

Дата

Номер

Номер

Дата отримання отримувачем (покупцем) розрахунку

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

ТОВ «Веселка»

234598765442

30.10.2007

2110

22/2110

05.11.2007

Повернення передоплати покупцю

-1000

 

...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Усього до збільшення

Х

 

Усього до зменшення

Х

-1000

 

Усього: рядок 8 (графа 9 + графа 10) (+ або -)

-1000

 

Помилки

Помилки минулих періодів виправляються в поточній декларації* через рядки 8.1 або 16.1 з обов’язковим поданням додатка 1, заповнення якого залежатиме від виду виявленої помилки.

* Нагадаємо позицію податківців щодо виправлення помилки шляхом подання поточної декларації: вони вважають, що в поточній декларації можна виправити тільки помилки попереднього звітного періоду, а раніші помилки мають виправлятися через Уточнюючий розрахунок (див. листи ДПАУ від 15.12.2003 р. № 19470/7/11-1217 // «Податки та бухгалтерський облік», 2003, № 8, від 04.11.2003 р. № 17174/7/11-1216 // «Податки та бухгалтерський облік», 2003, № 90).

Наприклад, при виправленні арифметичної помилки виправлення податкового кредиту або податкових зобов’язань неможливо

пов’язати з конкретною податковою накладною. У цьому випадку у графах 2 — 7 доведеться ставити прокреслення. Заповнюватимуться тільки графа 8 і відповідно графи 9, 10 (залежно від знака коригування).

А от у разі, коли контрагент відомий, але податкової накладної за відображеним податковим кредитом немає, тоді заповнюватиметься ще і графа 2.

Приклад 4.

Підприємство в жовтні 2007 року виявило такі помилки, допущені у вересні 2007 року: допущено арифметичну помилку при заповненні рядка 10.1 декларації з ПДВ (занижено податковий кредит на суму 90 грн.); віднесено до податкового кредиту суму ПДВ — 120 грн., не підтверджену податковою накладною від продавця ТОВ «Чарлі».

Наведемо фрагмент заповнення додатка 1 до декларації з ПДВ:

 


з/п

Постачальник (продавець)

Податкова накладна, по якій проводиться коригування

Розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної

Підстава для коригування податкового кредиту з податку на додану вартість рядок 16

Сума ПДВ
(+)

Сума ПДВ
(-)

Найменування
(П. І. Б. для фізичних осіб)

Індивідуальний податковий номер

Дата

Номер

Номер

Дата отримання отримувачем (покупцем) розрахунку

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

Арифметична помилка при формуванні рядка 10.1 декларації з ПДВ

90

2

ТОВ «Чарлі»

Раніше віднесено до податкового кредиту суму ПДВ, не підтверджену податковою накладною

-120

 

...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Усього до збільшення

90

Х

 

Усього до зменшення

Х

-120

 

Усього: рядок 16 (графа 9 + графа 10) (+ або -)

-30

 

Списання зіпсованих товарів

Для цілей податкового обліку зіпсовані товари розглядаються як такі, що не використовуються в господарських цілях, що тягне за собою необхідність коригування сум ПДВ, віднесених при їх придбанні до податкового кредиту. Обумовлено це тим, що не виконуються всі вимоги

п.п. 7.4.1 Закону про ПДВ.

Коригування податкового кредиту в цьому випадку здійснюється через рядок 16.3 декларації з ПДВ із заповненням розрахунку коригування сум ПДВ до декларації з податку на додану вартість.

Псування товару в покупця не змінює податкових зобов’язань у продавця, тому про виписування розрахунку коригування до податкової накладної в цій ситуації мови бути не може. Коригування податкового кредиту показується тільки в розділі І Реєстру податкових накладних.

Якщо щодо зіпсованих товарів підприємство в змозі ідентифікувати контрагента і відповідно податкову накладну, за якою було оприбутковано такий товар, то в додатку 1 заповнюються всі графи, а у графах 6 і 7 ставиться прокреслення.

Якщо немає можливості ідентифікувати податкову накладну та контрагента, то у графах 2 — 7 додатка 1 слід проставити прокреслення, заповнюються тільки графи 8 і 10.

Приклад 5.

31.10.2007 р. на підставі Акта про псування товарно-матеріальних цінностей підприємство вилучає їх з обігу. Вартість таких товарів становить 384 грн. (у тому числі ПДВ — 64 грн.). З них відомо, що товари, які списуються на суму 120 грн. (у тому числі ПДВ — 20 грн.), було отримано 20.06.2007 р. від ТОВ «Вітрило» (ІПН 234567234567), що підтверджується наявністю податкової накладної № 1567. Щодо решти товарів вартістю 262 грн. (у тому числі ПДВ — 44 грн.), контрагента не ідентифіковано.

Наведемо фрагмент заповнення додатка 1 до декларації з ПДВ:

 


з/п

Постачальник (продавець)

Податкова накладна, по якій проводиться коригування

Розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної

Підстава для коригування податкового кредиту з податку на додану вартість рядок 8

Сума ПДВ
(+)

Сума ПДВ
(-)

Найменування
(П. І. Б. для фізичних осіб)

Індивідуальний податковий номер

Дата

Номер

Номер

Дата отримання отримувачем (покупцем) розрахунку

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

ТОВ «Вітрило»

234567234567

20.06.2007

1567

Списано зіпсовані товари

-20

2

Списано зіпсовані товари

-44

 

...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Усього до збільшення

Х

 

Усього до зменшення

Х

-64

 

Усього: рядок 16 (графа 9 + графа 10) (+ або -)

-64

 

Списання безнадійної дебіторської заборгованості за сплаченими авансами

Законом

про ПДВ коригування податкових зобов’язань з ПДВ у зв’язку з визнанням заборгованості безнадійною, у тому числі й унаслідок закінчення строку позовної давності, не передбачено. Проте щодо передоплати це правило не діє. Первісно товар було оплачено покупцем, але цей товар не відвантажувався покупцю. Це означає, що після закінчення строку позовної давності зникає об’єкт обкладення ПДВ, яким відповідно до п.п. 3.1.1 Закону про ПДВ є операції з поставки товарів (послуг). Оскільки поставки немає, то немає й об’єкта оподаткування. До того ж після закінчення строку позовної давності заборгованість перед покупцем набуває для продавця статусу безповоротної фінансової допомоги. А безповоротна фінансова допомога не є об’єктом обкладення ПДВ.

При списанні такої дебіторської заборгованості після закінчення строку позовної давності

підприємство має зменшити податковий кредит з ПДВ , відображений при перерахуванні передоплати за товар. У декларації з ПДВ таке коригування відобразиться в рядку 16.3 зі знаком «мінус», що тягне за собою заповнення додатка 1 до декларації з ПДВ.

У цій ситуації виписування до податкової накладної розрахунку коригування не передбачено. Він виписується у випадках, передбачених у

п. 4.5 Закону про ПДВ, а коригування податкових зобов’язань з ПДВ при закінченні строку позовної давності здійснюється не на підставі цього пункту. Тому нічого не залишається, крім як у графах 6 і 7 додатка 1 поставити прокреслення.

Приклад 6.

ТОВ «Глобус» (ІПН 123456789101) 24.09.2004 р. у межах договору купівлі-продажу перерахувало ТОВ «Тавріка» (ІПН 234567891011) попередню оплату за товар у сумі 6000 грн. (без ПДВ — 5000 грн.; ПДВ 20 % — 1000 грн.). У договорі зазначено, що товар відвантажується протягом одного місяця після отримання передоплати (не пізніше 24.10.2004 р.). Проте без узгодження з покупцем продавець затримав відвантаження товару. Після закінчення строку позовної давності (25.10.2007 р.) заборгованість залишилася непогашеною і підлягає списанню.

Наведемо фрагмент заповнення додатка 1 до декларації з ПДВ:

 


з/п

Постачальник (продавець)

Податкова накладна, по якій проводиться коригування

Розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної

Підстава для коригування податкових зобов’язань з податку на додану вартість рядок 16

Сума ПДВ
(+)

Сума ПДВ
(-)

Найменування
(П. І. Б. для фізичних осіб)

Індивідуальний податковий номер

Дата

Номер

Номер

Дата отримання отримувачем (покупцем) розрахунку

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

ТОВ «Тавріка»

234567899991011

24.09.2004

№ 2929

Закінчення строку позовної давності щодо отриманої передоплати за товар, відсутність об’єкта оподаткування

-1000

 

...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Усього до збільшення

Х

 

Усього до зменшення

Х

-1000

 

Усього: рядок 16 (графа 9 + графа 10) (+ або -)

-1000

 

Передоплачені послуги від нерезидента

Для послуг, які поставляються нерезидентами з місцем їх надання на митній території України, згідно з

п.п. 4.3 Закону про ПДВ базою оподаткування є договірна (контрактна) вартість таких робіт (послуг) з урахуванням акцизного збору, а також інших податків, зборів (обов’язкових платежів), за винятком податку на додану вартість. Причому така вартість перераховується в українські гривні за валютним (обмінним) курсом НБУ, який діяв на кінець операційного дня, що передує дню, в якому було складено акт, що засвідчує факт отримання послуг.

У ситуації, коли має місце попередня оплата за послуги нерезиденту (за якою згідно з

п.п. 7.3.6 Закону про ПДВ було відображено податкові зобов’язання з ПДВ), курс на дату, що передує дню підписання акта, може відрізнятися від курсу на день передоплати, а тому відображені раніше податкові зобов’язання необхідно відкоригувати.

У цьому випадку

при отриманні акта виконаних робіт, якщо курс НБУ змінився, коригування відображається в рядку 8.4 з відповідним знаком (+, -) декларації з ПДВ. До такої декларації заповнюється додаток 1 «Розрахунок коригування сум ПДВ до податкової декларації з ПДВ». При цьому у графах 6 і 7 Розрахунку коригування потрібно поставити прокреслення.

Якщо ж підприємство затягне з коригуванням податкових зобов’язань і здійснить його не в періоді підписання акта, а в наступному податковому періоді, то це буде помилкою, яка виправляється або в рядку 16.1 декларації, або за допомогою уточнюючого розрахунку.

Приклад 7.

Нерезидент, компанія «Bellisimo» 5 листопада 2007 року надало резиденту — ТОВ «Графіті» консультаційні послуги, пов’язані з технологічним процесом виробництва продукції. Наданню таких послуг передувала попередня 100 % оплата їх вартості — 4600 євро, здійснена 8 жовтня 2007 року. Курс НБУ на дату перерахування становив 7,125 грн./євро. Курс НБУ на дату надання послуг — 7,184 грн./євро.

Наведемо фрагмент заповнення додатка 1 до декларації з ПДВ:

 

грн.


з/п

Отримувач (покупець)

Податкова накладна, по якій проводиться коригування

Розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної

Підстава для коригування податкових зобов’язань з податку на додану вартість рядок 8

Сума ПДВ
(+)

Сума ПДВ
(-)

Найменування
(П. І. Б. для фізичних осіб)

Індивідуальний податковий номер

Дата

Номер

Номер

Дата отримання отримувачем (покупцем) розрахунку

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

1

Компанія «Bellisimo»

Х

08.10.2007

2425

Збільшення податкових зобов’язань у зв’язку зі зміною курсу на дату, що передує підписанню акта з нерезидентом про надання послуг

271

 

...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Усього до збільшення

271

Х

 

Усього до зменшення

Х

 

Усього: рядок 8 (графа 9 + графа 10) (+ або -)

271

 

Як бачимо, при заповненні Розрахунку коригування до декларації з ПДВ, через відсутність будь-яких роз’яснень щодо його заповнення, не обійтися без кмітливості та фантазії. Сподіваємося, що наші рекомендації стануть підмогою в цій справі.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі