Теми статей
Обрати теми

Тендери. Де можна отримати інформацію про результати торгів

Редакція ПБО
Відповідь на запитання

Тендери

 

Де можна отримати інформацію про результати торгів

 

Де можна отримати інформацію про результати закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти, проведених за процедурами, передбаченими Законом України «Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти»?

(Луганська обл.)

 

Залежно від вибраної та здійснюваної замовником процедури закупівлі згідно зі

ст. 13 Закону № 1490 інформацію про результати торгів (тобто інформацію про переможця торгів, з яким укладено договір, інформацію про те, що торги скасовано або визнано замовником такими, що не відбулися, у випадках, передбачених ч. 1, 2 ст. 28, ч. 7 ст. 32 Закону № 1490) можна отримати:

1) за процедурою відкритих торгів, торгів з обмеженою участю, двоступеневих торгів, редукціону

.

Оголошення про результати проведення зазначених вище процедур обов’язково оприлюднюється та публікується

:

— в інформаційній системі мережі Інтернет www.zakupivli.com (доступ до цієї інформації на зазначеному сайті платний).

Згідно з

Висновком Тендерної палати України від 17.03.2006 р. № в-48/03 на сьогодні всім вимогам, передбаченим ст. 41 і 42 Закону, відповідає єдина інформаційна система в мережі Інтернет — Портал «Державні закупівлі України» (www.zakupivli.com) (адреса: 01042, м. Київ, вул. Патріса Лумумби, 21, а/с «Портал «Державні закупівлі України», тел./факс: (044) 281-08-57, тел. 8-900-304-8-900, e-mail: info@zakupivli.com);

— в Інформаційному бюлетені Тендерної палати України та у спеціалізованих друкованих засобах масової інформації, перелік яких визначено Тендерною палатою України.

Згідно зі

ст. 8 Закону № 1490 Тендерна палата України безкоштовно оприлюднюватиме відомості щодо спеціалізованих друкованих засобів масової інформації, міжнародних видань, що відповідають вимогам Закону № 1490, на власному Інтернет-сайті (www.tpu.net.ua), доступ до якого є безкоштовним.

На зазначеному сайті міститься інформація про те, що на сьогодні відомі такі спеціалізовані друковані засоби масової інформації, в одному з яких (разом з обов’язковим опублікуванням в Інформаційному бюлетені Тендерної палати) замовники можуть публікувати свої оголошення про результати проведення процедур:

— «Спеціалізований засіб масової інформації із загальнодержавною сферою розповсюдження, що публікує інформацію виключно з питань державних закупівель»;

— International edition «Ukrainian Public Procurements»;

— бюлетень «Вісник державних закупівель»;

— бюлетень «Державні закупівлі України;

— інформаційно-аналітичний бюлетень «Вісник державних тендерів України»;

— журнал «Світ тендерів»;

— інформаційний бюлетень «Редукціон» (згідно зі

ст. 8 Закону № 1490, оскільки назва цього видання стосується тільки проведення торгів зі зменшенням ціни (редукціон), то в ньому може здійснюватися опублікування тільки оголошень про результати проведеної процедури закупівлі торгів зі зменшенням ціни (редукціон)).

Описаний вище порядок інформування про результати проведення зазначених процедур торгів законодавчо закріплено в

ч. 1 ст. 291 Закону № 1490.

Звіт про результати здійснення процедури закупівлі

, в якому міститься вся інформація про здійснену процедуру, включаючи її результати, обов’язково розміщується в інформаційній системі мережі Інтернет — www.zakupivli.com. Обов’язковість оприлюднення зазначеної інформації встановлено ст. 41 Закону № 1490;

2) за процедурою закупівлі в одного учасника

.

Звіт про результати здійснення процедури закупівлі в одного учасника

, в якому міститься вся інформація про здійснену процедуру, включаючи її результати, обов’язково розміщується в інформаційній системі мережі Інтернет — www.zakupivli.com. Обов’язковість оприлюднення зазначеної інформації встановлено ст. 41 Закону № 1490;

3) за процедурою запиту цінових пропозицій (котирувань)

.

Звіт про результати здійснення процедури запиту цінових пропозицій (котирувань)

, в якому міститься вся інформація про здійснену процедуру, включаючи її результати, обов’язково розміщується в інформаційній системі мережі Інтернет — www.zakupivli.com. Обов’язковість оприлюднення зазначеної інформації встановлено ст. 41 Закону № 1490.

Олена Пономаренко, консультант газети

«Податки та бухгалтерський облік»

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі