Теми статей
Обрати теми

Щодо збільшення плати за оренду земельних часток (паїв)

Редакція ПБО
Лист від 28.10.2008 р. № 14-17-6/12343

Щодо збільшення плати за оренду земельних часток (паїв)*

Лист Державного комітету України із земельних ресурсів від 28.10.2008 р. № 14-17-6/12343

 

* Див. також матеріал на с. 46.

Прим. ред.

 

Державним комітетом України із земельних ресурсів розглянуто ваше звернення щодо збільшення плати за оренду земельних часток (паїв) та повідомляється.

Відповідно до частини третьої статті 106 Конституції України, Президент України на основі та на виконання Конституції і законів України видає

укази і розпорядження, які є обов’язковими до виконання на території України.

Указом Президента України «Про невідкладні заходи щодо захисту власників земельних ділянок та земельних часток (паїв)» від 19.08.2008 № 725 внесено зміни до Указу Президента України «Про додаткові заходи щодо соціального захисту селян — власників земельних ділянок та земельних часток (паїв)» від 02.02.2002 № 92, внаслідок чого передбачено запровадження плати за оренду земельних ділянок сільськогосподарського призначення та земельних часток (паїв) у розмірі не менше 3 відсотків, визначеної відповідно до законодавства вартості земельної ділянки, земельної частки (паю) та поступового збільшення цієї плати залежно від результатів господарської діяльності та фінансово-економічного стану орендаря.

Власники земельних часток (паїв)

у зв’язку із прийняттям Указу Президента України від 19.08.2008 № 725 можуть ініціювати внесення змін до договорів оренди земельних часток (паїв) в частині розміру плати за користування земельною часткою (паєм).

Враховуючи положення статті 30 та розділу IX «Перехідні положення» Закону України «Про оренду землі»,

зміна умов договору оренди земельних часток (паїв) здійснюється за взаємною згодою сторін.

Розмір орендної плати визначається за домовленістю між сторонами, але не може бути меншим від розміру, встановленого чинним законодавством

(згідно із умовами Типового договору оренди земельної частки (паю), затвердженого наказом Держкомзему України від 17.01.2000 № 5, зареєстрованого Міністерством юстиції України 23.02.2000 за № 101/4322).

Заступник голови М. Гарбуз

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі