Теми статей
Обрати теми

Бюджетний облік. Списання видатків за незавершеним будівництвом

Редакція ПБО
Стаття

Списання видатків за незавершеним будівництвом

 

На балансі бюджетної установи значиться об’єкт незавершеного капітального будівництва. Як наприкінці року списати видатки за незавершеним об’єктом капітального будівництва?

 

Бюджетні установи обліковують об’єкти незавершеного капітального будівництва (звісно, за умови, що в кошторисі на проведення таких видатків передбачено відповідні асигнування) відповідно до

Інструкції з обліку основних засобів та інших необоротних активів бюджетних установ, затвердженої наказом Держказначейства України від 17.07.2000 р. № 64 (у редакції від 21.02.2005 р. № 30).

Видатки за незавершеними об’єктами будівництва основних засобів (або завершеними, але не зданими в експлуатацію), що здійснюються протягом року, відображаються за дебетом субрахунку 141 та кредитом субрахунку 402.

Вартість виконаних протягом року будівельно-монтажних робіт (на підставі підтверджуючих документів) відображається за дебетом субрахунків 801, 802, 811 та кредитом субрахунку 631.

Як правило, будівництво об’єктів ведеться понад один бюджетний рік. Тому в кінці року виникає необхідність у списанні видатків поточного року за незавершеними або завершеними, але не зданими в експлуатацію об’єктами капітального будівництва.

Бюджетні установи такі видатки наприкінці року списують на результати виконання кошторису, що в бухгалтерському обліку відображено за дебетом субрахунків 431, 432 та кредитом субрахунків 801, 802, 811.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі