Теми статей
Обрати теми

Підприємство самостійно може обирати форми організації бухгалтерського обліку

Редакція ПБО
Лист від 14.06.2007 р. № 31-34000-30-10/12241

Підприємство самостійно може обирати форми організації бухгалтерського обліку

Лист Міністерства фінансів України від 14.06.2007 р. № 31-34000-30-10/12241

 

Міністерство фінансів України щодо можливості роботи на одному підприємстві одночасно п’ятьох головних бухгалтерів як бухгалтерської служби на чолі з керівником бухгалтерської служби повідомляє.

Відповідно до частини 4 статті 8 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні»

для забезпечення ведення бухгалтерського обліку підприємство самостійно може обирати такі форми організації, як введення до штату підприємства посади бухгалтера або створення бухгалтерської служби на чолі з головним бухгалтером. Форма організації бухгалтерського обліку визначається в наказі про облікову політику підприємства.

Головний бухгалтер або особа, на яку покладено ведення бухгалтерського обліку, визначається наказом керівника

та відповідно до частини 7 статті 8 зазначеного Закону забезпечує дотримання на підприємстві встановлених єдиних методологічних засад бухгалтерського обліку, складання і подання у встановлені строки фінансової звітності; організує контроль за відображенням на рахунках бухгалтерського обліку всіх господарських операцій; бере участь в оформленні матеріалів, пов’язаних з нестачею та відшкодуванням втрат від нестачі, крадіжки і псування активів підприємства; забезпечує перевірку стану бухгалтерського обліку у філіях, представництвах, відділеннях та інших відокремлених підрозділах підприємства.

Заступник міністра Т. Єфименко

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі