Теми статей
Обрати теми

Працедавець не несе відповідальності за порушення платником податку застосування податкової соціальної пільги, крім окремих винятків

Редакція ПБО
Лист від 15.06.2007 р. № 12131/7/17-0717

Працедавець не несе відповідальності за порушення платником податку застосування податкової соціальної пільги, крім окремих винятків

 

Лист Державної податкової адміністрації України від 15.06.2007 р. № 12131/7/17-0717

(витяг)

 

Державна податкова адміністрація України розглянула <...> лист <...> щодо застосування податкової соціальної пільги до отримуваних фізичними особами — суб’єктами підприємницької діяльності доходів у вигляді заробітної плати за основним місцем роботи, і повідомляє.

<...>

Також повідомляємо, що відповідно до п.п. 6.3.2 п. 6.3 ст. 6 Закону* працедавець відображає у складі річної податкової звітності всі випадки отримання заяв платників податку про застосування пільги та заяв про відмову від такої пільги.

* Мається на увазі Закон № 889. —

Прим. ред.

Також

працедавець, який на підставі належним чином отриманої заяви платника податку про застосування пільги застосовує таку пільгу, не несе будь-якої відповідальності за порушення таким платником податку вимог підпункту 6.3.1 цього пункту, за винятком, коли такий працедавець і такий платник податку є пов’язаними особами або коли суд встановлює факт змови між таким працедавцем і таким платником податку, спрямованої на ухилення від оподаткування цим податком (п.п. 6.3.5 п. 6.3 ст. 6 Закону).

Центральний податковий орган встановлює порядок періодичного інформування платників податку про наявність порушень ними норм підпункту 6.3.1 цього пункту, виявлених на підставі даних податкової звітності чи документальних перевірок (наказ ДПА України від 30 вересня 2003 року № 461 «Щодо затвердження форм заяв і повідомлення з питань отримання (застосування) податкової соціальної пільги, а також порядку інформування платників податку»).

Заступник голови С. Лекарь

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі