Теми статей
Обрати теми

Про внесення змін до Порядку гарантійного ремонту (обслуговування) або гарантійної заміни технічно складних побутових товарів

Редакція ПБО
Постанова від 02.07.2008 р. № 598

Кабінет Міністрів України

 

Про внесення змін до Порядку гарантійного ремонту (обслуговування) або гарантійної заміни технічно складних побутових товарів

 

Постанова від 2 липня 2008 р. № 598

 

Кабінет Міністрів України

постановляє:

У Порядку

гарантійного ремонту (обслуговування) або гарантійної заміни технічно складних побутових товарів, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 11 квітня 2002 р. № 506 (Офіційний вісник України, 2002 р., № 16, ст. 861; 2004 р., № 32, ст. 2149), виключити:

пункти 11 і 12 та абзац другий пункту 31;

у додатках 2 — 7 і 9 до Порядку слово і літери «Серія A(B)».

Прем’єр-міністр України Ю. Тимошенко



коментар редакції

Бланки гарантійних талонів уже не суворі

Документом, що коментується, скасовано деякі норми Порядку гарантійного ремонту (обслуговування) або гарантійної заміни технічно складних побутових товарів. Усі вони зводяться до позбавлення бланків за

формами № 1-гарант — 7-гарант суворого статусу. Інакше кажучи, уже з дати офіційного опублікування постанови № 598 (на момент підготовки номера офіційно не опубліковано) ці форми перестають вважатися суворими, тобто їх можна буде виготовляти самостійно. При цьому слід урахувати декілька нюансів.

По-перше, не скасовано саму необхідність застосування форм відповідних документів (замість друкарської нумерації має застосовуватися самостійна нумерація).

По-друге, немає заборони на використання

залишків старих (суворих) бланків цих форм.

По-третє, у бухобліку залишки цих бланків суворого обліку

списуються з позабалансового рахунка 08. Це можна і потрібно зробити безпосередньо в момент набуття чинності постановою № 598.

По-четверте, починаючи із зазначеної дати працівники

не можуть притягатися до відповідальності за знищення (псування) цих бланків у порядку, передбаченому п. 7 Порядку визначення розмірів збитків від розкрадання, нестачі, знищення (псування) матеріальних цінностей, затвердженого постановою КМУ від 22.01.96 р. № 116, тобто у кратному розмірі від вартості відповідних бланків.

По-п’яте, залишилося обов’язковим ведення Журналу обліку гарантійного ремонту (обслуговування) технічно складних побутових товарів.

Дмитро Винокуров

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі