Теми статей
Обрати теми

Думка фахівців офіційних органів. До Розрахунку включаються дивіденди, нараховані та фактично сплачені у 2008 році

Редакція ПБО
Стаття

До Розрахунку включаються дивіденди, нараховані та фактично сплачені у 2008 році

 

Які суми відображаються в ряд. 06 Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), що підлягає сплаті до державного бюджету за результатами щоквартальної фінансово-господарської діяльності у 2008 році?

 

На підставі

ч. 1 ст. 61 Закону України «Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 28.12.2007 р. № 107-VI (далі — Закон про держбюджет-2008) державні унітарні підприємства (крім державного підприємства обслуговування повітряного руху України «Украерорух» відповідно до Закону України «Про приєднання України до Багатосторонньої угоди про сплату маршрутних зборів») та їх об’єднання сплачують до Державного бюджету України частину чистого прибутку (доходу) у розмірі 15 відсотків, зменшену на суму нарахованих і сплачених дивідендів відповідно до пункту 7.8 статті 7 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств».

Отже, для розрахунку суми платежу частину чистого прибутку необхідно зменшити на суму нарахованих і сплачених дивідендів. На виконання зазначеного положення

Закону про держбюджет-2008 у затвердженій формі Розрахунку частини чистого прибутку (доходу), що підлягає сплаті до державного бюджету за результатами щоквартальної фінансово-господарської діяльності у 2008 році*, міститься ряд. 06 «Сума нарахованих і сплачених дивідендів відповідно до пункту 7.8 статті 7 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств». У ньому відображаються суми нарахованих і фактично сплачених у 2008 році дивідендів.

* Форму Розрахунку наведено на с. 24.

— Прим. ред.

Олексій ЗАДОРОЖНИЙ,
 заступник директора департаменту податку на прибуток
 та інших податків і зборів (обов’язкових платежів) ДПА України

Валентин ЗАВГОРОДНЄВ,
 начальник відділу методології податку на прибуток та податкових платежів департаменту податку на прибуток
 та інших податків і зборів (обов’язкових платежів) ДПА України

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі