Теми статей
Обрати теми

Думка фахівців офіційних органів. Як заповнити графу 2 додатка 5 до декларації з ПДВ без ІПН постачальника

Редакція ПБО
Стаття

Як заповнити графу 2 додатка 5 до декларації з ПДВ без ІПН постачальника

 

Як правильно заповнити графу 2 розділу II додатка 5 «Податковий кредит» до декларації з ПДВ у частині сум ПДВ щодо придбаних товарів (послуг), підтверджених касовими чеками без індивідуального податкового номера постачальника, а також при імпорті товарів та отриманні послуг від нерезидента на митній території України, які не призначаються для їх використання в господарській діяльності, або з метою їх використання для поставки послуг за межами митної території України, місце поставки яких визначається відповідно до п. 6.5 Закону про ПДВ?

 

Згідно з

п.п. 7.2.6 Закону України «Про податок на додану вартість» від 03.04.97 р. № 168/97-ВР (далі — Закон про ПДВ) підставою для формування податкового кредиту без отримання податкової накладної постачальника, крім іншого, є касові чеки, які містять суму поставлених товарів (послуг), загальну суму нарахованого податку (з визначенням фіскального номера, але без визначення податкового номера постачальника). При цьому з метою такого нарахування загальна сума поставлених товарів (послуг) не може перевищувати 200 гривень на день (без урахування ПДВ).

У графі 2 додатка 5 до декларації з ПДВ зазначається

індивідуальний податковий номер постачальника.

Оскільки підставою для нарахування податкового кредиту без отримання податкової накладної є, зокрема, касові чеки, які містять суму за поставлені товари (послуги) та загальну суму нарахованого податку (без визначення податкового номера постачальника), обсяг придбання та сума ПДВ за такими документами відображається у відповідних графах розділу II додатка 5

загальною сумою із зазначенням у графі 2 умовного індивідуального податкового номера «100000000000».

Умовний індивідуальний податковий номер «200000000000»

використовується для відображення в розділі «Операції з придбання з ПДВ, які не надають право формування податкового кредиту» розділу II додатка 5 обсягів імпорту товарів та отримання від нерезидента на митній території України послуг, які не призначаються для їх використання в господарській діяльності, або з метою їх використання для поставки послуг за межами митної території України, місце поставки яких визначається відповідно до п. 6.5 Закону про ПДВ.

В. Косарчук,
 директор Департаменту масово-роз’яснювальної роботи та звернення громадян ДПА України

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі