Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Змінено порядок переміщення готівки через кордон України

Редакція ПБО
Новини від 27.05.2008 р. № 148

Змінено порядок переміщення готівки через кордон України

 

Відповідно до

постанови НБУ «Про переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України» від 27.05.2008 р. № 148 збільшено суми готівки (у валюті України, іноземній валюті, дорожніх чеках), дозволених для ввезення до України і вивезення з України фізичними та юридичними особами. Крім того, змінено обсяги та умови ввезення і вивезення банківських металів, а також пересилання готівки.

Визначено, що фізичні особи мають право ввозити в Україну та вивозити з неї готівку в еквіваленті 10000 євро без письмового декларування митному органу. Якщо сума, що ввозиться, перевищує цей розмір, то ввезення такої суми дозволено за умови письмового декларування митному органу в повному обсязі.

Юридичні особи мають право на ввезення в Україну та вивезення з країни готівки без обмеження суми за умови письмового декларування митному органу в повному обсязі.

Фізичні та юридичні особи при ввезенні в Україну або вивезення з країни готівки в сумі, що перевищує еквівалент 10000 євро, повинні мати документи, що підтверджують зняття готівки з банківських рахунків виключно в сумі, що перевищує еквівалент 10000 євро.

Постанова набуде чинності

27 липня 2008 року.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі