Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Підписано Закон про акціонерні товариства

Редакція ПБО
Новини від 17.09.2008 р. № 514-VI

Підписано Закон про акціонерні товариства

 

Законом «Про акціонерні товариства» від 17.09.2008 р. № 514-VI замість ЗАТ і ВАТ визначено

два нових типи АТ:

публічні АТ (можуть здійснювати публічне та приватне розміщення акцій; акціонери таких АТ можуть відчужувати належні їм акції без згоди інших акціонерів та товариств);

приватні АТ (можуть здійснювати тільки приватне розміщення акцій, кількісний склад акціонерів не може перевищувати 100).

Одна з головних цілей цього

Закону — забезпечення прав акціонерів, порядок реалізації яких докладно в ньому описано. У Законі детально розкрито етапи створення АТ, основні вимоги до збільшення та зменшення статутного капіталу, порядок анулювання акцій, їх консолідації або дроблення, порядок виплати дивідендів (зокрема, установлено вимогу щодо їх виплати виключно грошовими коштами). Крім того, детально регламентовано порядок проведення загальних зборів АТ та прийняття ними рішень, установлено строк у три місяці на оскарження рішень загальних зборів АТ.

Закон набуде чинності 30 квітня 2009 року

, тобто через півроку з дня його опублікування. Однак акціонерним товариствам, що створені до цієї дати, надається час до 30 квітня 2011 року, щоб привести свої статути та інші внутрішні документи у відповідність до нових вимог. У цей перехідний період діятимуть положення Закону України «Про господарські товариства», що стосуються діяльності АТ.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі