Теми статей
Обрати теми

Заповнення податкової накладної. Податок з реклами в податковій накладній

Редакція ПБО
Відповідь на запитання

Заповнення податкової накладної

 

Податок з реклами в податковій накладній

 

Наше підприємство надає рекламні послуги. Ми плануємо зареєструватися платником ПДВ, у зв’язку з чим у нас виникло запитання: чи потрібно включати податок з реклами до бази обкладення ПДВ і як відображати податок з реклами в податковій накладній?

(м. Одеса)

 

Згідно з

п. 4.1 Закону про ПДВ база обкладення ПДВ визначається виходячи з договірної вартості товарів (робіт, послуг) з урахуванням загальнодержавних податків та зборів, але не нижче звичайної ціни. Пунктом 1 ст. 15 Закону про систему оподаткування податок з реклами віднесено до місцевих податків та зборів. Тому сума податку з реклами, як й інших місцевих податків та зборів, не підлягає обкладенню ПДВ.

Формою податкової накладної для таких податків не передбачено окремого рядка. На наш погляд, для відображення податку з реклами можна використовувати розділ III «Зворотна (заставна) тара». Для цього в назві розділу після слова «тара» через кому слід дописати «податок з реклами» та зазначити його суму в графі 11.

Таким чином, у розділі VI «Загальна сума з ПДВ» буде зазначено загальну вартість рекламних послуг з урахуванням податку з реклами.

Микола Шпакович, економіст-аналітик

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі