Теми статей
Обрати теми

Комп’ютерний практикум. Коригування податкової накладної

Редакція ПБО
Відповідь на запитання

Коригування податкової накладної

 

Підкажіть, будь ласка, як у «1С:Бухгалтерії 7.7» провести розрахунок коригування кількісних або вартісних показників податкової накладної?

 

Усе дуже просто. Відкриваємо «Книгу продаж» (меню програми «Журналы»), вибираємо податкову накладну, яку коригуватимемо, і клацаємо по ній правою кнопкою, потім зі списку вибираємо «Ввести на основании» і документ, який вводитимемо. Або ж ставши на потрібну податкову накладну, натискуємо комбінацію клавіш «Alf+F9», тим самим ми викличемо меню вибору документа, що вводиться на підставі, як на рисунку. Для формування друкарської форми документа «Расчет корректировки количественных и стоимостных показателей к налоговой накладной» у типовій конфігурації передбачено документ «Прил.2 к нал. накл.». Цей документ може бути введено тільки на підставі документа «Налоговая накладная».

Оскільки при уведенні ми скористалися механізмом уведення на підставі, реквізити шапки документа «Прил.2 к нал. накл.» повністю заповнено. Значення реквізитів «ТМЦ», «Ед», «К-во» табличної частини документа також заповнюються з документа-підстави і недоступні для редагування. У решті реквізитів табличної частини зазначається така інформація:

— причина коригування, необхідна при формуванні друкарської форми документа;

— зміна кількості за вибраним товаром;

— зміна ціни без ПДВ за вибраним товаром;

— зміна суми ПДВ;

— зміна суми без ПДВ (бази оподаткування).

Увівши до документа коригуючі величини, проводимо його. От і все, коригування податкової накладної проведено.

 

img 1

 

Ганна сараєва, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі