Теми статей
Обрати теми

Думка фахівців офіційних органів. Вартість безоплатно отриманих основних фондів до виручки єдиноподатників не включається

Редакція ПБО
Стаття

Вартість безоплатно отриманих основних фондів до виручки єдиноподатників не включається

 

Підприємство безоплатно одержало основні фонди. Чи включається вартість таких фондів до бази обкладення єдиним податком?

 

Статтею 1 Указу Президента України «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва» від 03.07.98 р. № 727/98

(у редакції Указу Президента України від 28.06.99 р. № 746/99) визначено, що для суб’єктів малого підприємництва — юридичних осіб, які сплачують єдиний податок, об’єктом оподаткування вважається сума виручки від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг), фактично отримана таким платником на розрахунковий рахунок або (та) в касу за здійснення операцій з продажу продукції (товарів, робіт, послуг). Тобто на спрощеній системі оподаткування, обліку та звітності зі сплатою єдиного податку платником застосовується касовий метод, при якому враховуються всі кошти, що надійшли на розрахунковий рахунок і в касу.

Оскільки підприємство отримало у власність основні фонди, а не кошти на розрахунковий рахунок або в касу, то вартість таких основних фондів не включається до бази обкладення єдиним податком.

Відповідь підготовлено за сприяння Світлани ТИМОЩУК,
начальника відділу спеціальних режимів оподаткування Департаменту податку на прибуток
та інших податків і зборів (обов’язкових платежів) ДПА України

(«Вісник податкової служби України», 2008, № 33, с. 16)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі