Теми статей
Обрати теми

Щодо формування податкового кредиту сільгосптоваровиробниками

Редакція ПБО
Лист від 11.07.2008 р. № 13980/7/16-1117

Щодо формування податкового кредиту сільгосптоваровиробниками

 

Лист Державної податкової адміністрації України від 11.07.2008 р. № 13980/7/16-1117

 

Державна податкова адміністрація України повідомляє, що Міністерство фінансів України листом від 07.07.2008 р. № 31-20020-07-18/25910 зобов’язало Державну податкову адміністрацію України забезпечити виконання доручення Кабінету Міністрів України від 20.06.2008 р. № 32170/0/1-08 до пункту 2.16 протоколу зустрічі прем’єр-міністра України Тимошенко Ю. В. з представниками всеукраїнських профспілок аграрного сектора і окремих галузей промисловості від 5 червня 2008 року

щодо включення податкового кредиту за операціями з поставки молока та м’яса у живій вазі переробним підприємствам за нульовою ставкою до податкової декларації платника податку, за якою здійснюються розрахунки з бюджетом , з відшкодуванням з бюджету податкового кредиту за цією декларацією за податкові періоди 2007 — 2008 років, за які такий податковий кредит не був відшкодований.

Заступник голови С. Чекашкін



коментар редакції

Податковий кредит щодо молока та м’яса можна було показувати в загальній декларації та відшкодовувати

Справедливість перемогла! У листі, що коментується, фактично йдеться про те, що доволі тривалий час ДПАУ

незаконно обмежувала право сільгосптоваровиробників на відображення в загальній декларації податкового кредиту за операціями, пов’язаними з поставками молока та м’яса в живій вазі. Зрозуміло, підставою для відображення цього податкового кредиту в загальній декларації (і відповідно для отримання права на отримання бюджетного відшкодування) є не доручення КМУ, про яке йдеться в листі, а норми чинного законодавства. Саме тому сьогодні ми говоримо про незаконність колишньої позиції ДПАУ.

Наші читачі знають, що редакція протягом усього цього часу піддавала критиці відповідні роз’яснення ДПАУ. Однак більшості платників не залишалося нічого іншого як прислухатися до рекомендацій податківців і все-таки показувати спірні операції у спецдекларації № 1, а отже, «відмовлятися» від права на відшкодування податку. Тепер сільгосптоваровиробникам — зелене світло для

бюджетного відшкодування цих сум. На жаль, ситуація така, що допущену ДПАУ помилку в тлумаченні законодавства виправляти доведеться самим платникам. Про те, як це правильно зробити, ітиметься в одному з наступних номерів газети.

Дмитро Винокуров

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі