Теми статей
Обрати теми

Думка фахівців офіційних органів. Які загрожують санкції, якщо раніше не було подано форму № 1ДФ?

Редакція ПБО
Стаття

Які загрожують санкції, якщо раніше не було подано форму № 1дф?

 

При податковій перевірці підприємства було виявлено факт неподання Податкового розрахунку за формою № 1ДФ за колишні звітні періоди, тоді як за безпосередньо попередній квартал такий Податковий розрахунок було подано своєчасно.

Які санкції може бути застосовано податковими органами до підприємства та його посадових осіб?

 

Податковий розрахунок за формою № 1ДФ не є податковим розрахунком у розумінні Закону України «Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами» від 21.12.2000 р. № 2181-III.

Тому до підприємства за неподання Податкового розрахунку за формою № 1ДФ штрафні санкції не застосовуються.

Згідно зі ст. 1634 Кодексу України про адміністративні правопорушення неповідомлення або несвоєчасне повідомлення державним податковим інспекціям за встановленою формою відомостей про доходи громадян тягне за собою попередження або накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ та організацій у розмірі від 2 до 3 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34 — 51 грн.). Відповідні адміністративні протоколи складають посадові особи податкових органів, а розглядають справи суди (ст. 221, 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення, далі — КпАП).

Оскільки факт неподання Податкового розрахунку за формою № 1ДФ не є триваючим, то в цьому випадку адміністративний штраф до посадових осіб підприємства застосовано бути не може через закінчення строків накладення адміністративного стягнення. На підставі ст. 38 КпАП якщо адміністративне правопорушення підвідомче суду, стягнення може бути накладено не пізніше ніж три місяці з дня його вчинення.

 

Тетяна ДОБРОДІЙ,
 начальник відділу розгляду звернень платників
 Департаменту оподаткування фізичних осіб ДПА України

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі