Теми статей
Обрати теми

Витрати окремого обліку можна збільшувати вже в періоді здійснення внеску до уставного фонду

Редакція ПБО
Лист від 19.03.2008 р. № 2466/6/15-0216

Витрати окремого обліку можна збільшувати вже в періоді здійснення внеску до уставного фонду

Лист Державної податкової адміністрації України від 19.03.2008 р. № 2466/6/15-0216

 

ДПАУ розглянула лист ВАТ щодо включення до складу витрат в окремому податковому обліку фінансових результатів операцій з цінними паперами і повідомляє наступне.

Згідно з підпунктом 7.6.1 пункту 7.6 статті 7 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств» від 28.12.94 р. № 334/94-ВР, із змінами та доповненнями (далі — Закон), витрати підприємства відображаються в окремому податковому обліку фінансових результатів операцій з цінними паперами у податковому періоді, коли такі витрати були понесені (нараховані) платником податків. При цьому платник податку на прибуток веде окремий податковий облік фінансових результатів операцій з цінними паперами в розмірі окремих видів цінних паперів, а також фондових та товарних деривативів. Облік операцій з акціями ведеться разом з іншими ніж цінні папери корпоративними правами.

Згідно із підпунктом 7.6.3 пункту 7.6 статті 7 Закону під терміном «втрати» слід розуміти суму коштів або вартість майна, сплачену (нараховану) платником податку продавцю цінних паперів та деривативів як компенсація їх вартості.

Враховуючи норми п. 7.6 ст. 7 Закону, ВАТ може відобразити у складі витрат в окремому податковому обліку фінансових результатів операцій з цінними паперами витрати на придбання корпоративних прав

у податковому періоді, коли отримало корпоративні права від новоствореного товариства, тобто здійснило внесок до статутного фонду такого товариства .

 

Заступник голови С. Чекашкін

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі