Теми статей
Обрати теми

Щодо виплати відпускних

Редакція ПБО
Лист від 26.06.2009 р. № 155/13/116-09

Щодо виплати відпускних

Лист Міністерства праці та соціальної політики України від 26.06.2009 р. № 155/13/116-09

 

У Департаменті з питань державного регулювання заробітної плати та умов праці розглянуто звернення та повідомляється.

Відповідно до частини третьої статті 115 Кодексу законів про працю України та частини першої статті 21 Закону України «Про відпустки» виплата заробітної плати за час щорічної відпустки повинна бути проведена

не пізніше ніж за три дні до початку відпустки. У зазначеній нормі йдеться про календарні дні. Якщо, наприклад, перший день відпустки — 15 число, то останнім днем виплати заробітної плати за час відпустки є 11 число, якщо перший день відпустки — понеділок (22 червня), то останнім днем виплати заробітної плати є четвер (18 червня).

 

Директор Департаменту О. Товстенко



коментар редакції

Відпускні виплачуються за три календарні дні до початку відпустки

У листі, що коментується, Мінпраці роз’яснило норму Кодексу законів про працю України (далі — КЗпП) щодо строків виплати відпускних.

Річ у тім, що відповідно до

ч. 3 ст. 115 КЗпП заробітну плату за весь час щорічної відпустки має бути виплачено працівнику не пізніше ніж за три дні до початку відпустки. Однак не зазначено, про які дні йдеться: про календарні чи про робочі.

У своєму листі Мінпраці зазначає, що в цьому випадку маються на увазі

календарні дні. Тобто роботодавець зобов’язаний виплатити працівнику всю суму відпускних за три календарні дні до початку відпустки (між днем виплати відпускних та першим днем відпустки повинно минути три календарні дні). Якщо, наприклад, перший день відпустки припадає на понеділок, то останній строк виплати відпускних — четвер.

 

Катерина Скрипкіна

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі