Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Збільшено розміри витрат на інформаційно-технічне забезпечення судових процесів

Редакція ПБО
Новини від 05.08.2009 р. № 825

Збільшено розміри витрат на інформаційно-технічне забезпечення судових процесів

 

Постановою КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 21 грудня 2005 р. № 1258» від 05.08.2009 р. № 825

викладено в новій редакції Розміри витрат з інформаційно-технічного забезпечення судових процесів, пов’язаних з розглядом цивільних та господарських справ, затверджені постановою КМУ від 21.12.2005 р. № 1258.

Так, за розгляд цивільної справи позовного провадження з розгляду спору майнового характеру потрібно буде сплати 120 грн. (раніше — 30 грн.). Окремо виділено, що інформаційно-технічне забезпечення цивільних справ з розгляду позовної заяви про стягнення заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг коштуватиме 30 грн. Також 30 грн. коштує інформаційно-технічне забезпечення судових процесів у справах окремого провадження (раніше — 7,5 грн.), у справах наказного провадження (раніше — 7,5), у справах з розгляду позовної заяви про розірвання шлюбу (раніше — 7,5 грн.).

Якщо розглядатиметься цивільна справа немайнового характеру про захист честі, гідності та ділової репутації, то обійдеться це у 75 грн.

Розгляд господарських справ коштуватиме для позивачів 236 грн. (раніше — 118 грн.), крім позивачів, звільнених у встановленому порядку від сплати державного мита. Для них установлено нульову ставку.

Постанова

набуде чинності з дня офіційного опублікування.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі