Теми статей
Обрати теми

При анулюванні реєстрації філії як платника ПДВ показник у рядку 26 останньої декларації не підлягає поверненню

Редакція ПБО
Лист від 06.11.2008 р. № 10887/6/16-1515-26

При анулюванні реєстрації філії як платника ПДВ показник у рядку 26 останньої декларації не підлягає поверненню

Лист Державної податкової адміністрації України від 06.11.2008 р. № 10887/6/16-1515-26

(витяг)

 

1. Щодо відображення у податковій декларації з податку на додану вартість головного підприємства суми, що відображається в останній податковій декларації з податку на додану вартість філії у рядку 26

Відповідно до п. 9.8 ст. 9 Закону України «Про податок на додану вартість» (далі — Закон) у разі анулювання реєстрації платник податку позбавляється права на нарахування податкового кредиту та отримання бюджетного відшкодування, але у строки, визначені законом, є зобов’язаним погасити суму податкових зобов’язань або податкового боргу з цього податку, що виникли до такого анулювання, за їх наявності, незалежно від того, чи буде така особа залишатися зареєстрованою як платник цього податку на дату сплати такої суми податку чи ні.

У разі якщо за наслідками останнього податкового періоду особа має право на отримання бюджетного відшкодування, таке відшкодування надається протягом строків, визначених цим Законом, незалежно від того, буде така особа залишатися зареєстрованою як платник цього податку на дату отримання такого бюджетного відшкодування чи ні.

Оскільки у рядку 26 податкової декларації з ПДВ відображаються не суми бюджетного відшкодування, а залишок від’ємного значення різниці між податковими зобов’язаннями і податковим кредитом, який після бюджетного відшкодування підлягає зарахуванню до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду, то

зазначена сума не підлягає поверненню платнику у звітному періоді (в останньому періоді у разі анулювання реєстрації платника (філії) податку на додану вартість) та не може бути перенесена до податкової звітності іншого платника податку.

<...>

 

Заступник голови С. Чекашкін

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі