Теми статей
Обрати теми

Щодо подання розрахунків та сплати збору за забруднення навколишнього природного середовища

Редакція ПБО
Лист від 23.01.2009 р. № 1224/7/15-0617

Щодо подання розрахунків та сплати збору за забруднення навколишнього природного середовища

Лист Державної податкової адміністрації України від 23.01.2009 р. № 1224/7/15-0617

 

Державна податкова адміністрація України у зв’язку із прийняттям Кабінетом Міністрів України постанови від 03.12.2008 р. № 1050 «Про внесення змін до Порядку встановлення нормативів збору за забруднення навколишнього природного середовища і стягнення цього збору» (далі — постанова № 1050), якою внесено зміни до Порядку встановлення нормативів збору за забруднення навколишнього природного середовища і стягнення цього збору, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.03.99 р. № 303 (далі — Порядок № 303), повідомляє таке.

Постановою № 1050

змінено місце подання податкових розрахунків та сплати збору за забруднення навколишнього природного середовища.

Так, при здійсненні викидів та скидів

стаціонарними джерелами забруднення платники мають подавати податкові розрахунки та сплачувати збір за місцем знаходження стаціонарних джерел забруднення.

При розміщенні відходів платники мають подавати податкові розрахунки та сплачувати збір

за місцем знаходження спеціально відведених для розміщення відходів місць чи об’єктів.

Для

пересувних джерел забруднення місце подання податкових розрахунків та сплати збору не змінилося.

Також постановою № 1050 установлено, що

якщо місце подання податкових розрахунків не збігається з місцем перебування на податковому обліку підприємства, установи, організації, громадянина — суб’єкта підприємницької діяльності, яким в установленому порядку видано дозвіл на викиди, спеціальне водокористування та розміщення відходів, то до органу державної податкової служби, в якому такі підприємство, установа, організація, громадянин перебувають на обліку, протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) кварталу, подаються копії відповідних податкових розрахунків.

Крім того, передбачено обчислення збору за забруднення навколишнього природного середовища у

десятикратному розмірі у разі відсутності у платника збору затверджених у встановленому порядку лімітів скидів та розміщення відходів чи допущення понадлімітних обсягів скидів та розміщення відходів на відміну від раніше встановленого п’ятикратного розміру.

Постанова № 1050 набрала чинності з

01.01.2009 р.

Водночас повідомляємо, що складання та подання платниками остаточних річних звітних (нових звітних, уточнюючих) податкових розрахунків

за 2008 р. та сплата збору за цими розрахунками має здійснюватися відповідно до норм пунктів 9 та 10 Порядку № 303, які діяли до набрання чинності постановою № 1050.

Перший податковий (звітний) період, починаючи з якого платники повинні подавати податкові розрахунки та сплачувати збір в умовах змін, передбачених постановою № 1050, — I квартал 2009 р

.

Зобов’язуємо довести цей лист та постанову № 1050 до відома підпорядкованих органів державної податкової служби, а також провести відповідну масово-роз’яснювальну роботу серед платників збору за забруднення навколишнього природного середовища.

 

Заступник голови С. Чекашкін

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі