Теми статей
Обрати теми

Щодо застосування тимчасової надбавки до ставки ввізного мита

Редакція ПБО
Лист від 06.03.2009 р. № 15/327-

Щодо застосування тимчасової надбавки до ставки ввізного мита

Лист Державної митної служби України, Департаменту митних платежів Управління митно-тарифного регулювання від 06.03.2009 р. № 15/327-ЕП

 

Законом України від 04.02.2009 № 923-VI «Про внесення змін до деяких законів України з метою поліпшення стану платіжного балансу України у зв’язку із світовою фінансовою кризою» (далі — Закон) внесені зміни до статті 1 Закону України «Про Єдиний митний тариф» щодо запровадження тимчасової надбавки до діючих ставок ввізного мита.

Пунктом 3.3 Закону визначено, що тимчасова надбавка до діючої ставки ввізного мита вважається ввізним митом у розумінні Закону України «Про Єдиний митний тариф».

Розміри ставок ввізного мита встановлені Законом України «Про Митний тариф України».

Ставка у розмірі 20 % на товари, що безпосередньо ввозяться (пересилаються) громадянами в супроводжуваному (несупроводжуваному) багажі або пересилаються в міжнародних поштових відправленнях, встановлена статтями 4 та 7 Закону України 13.09.2001 р. № 2681-III «Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарів та транспортних засобів, що ввозяться (пересилаються) громадянами на митну територію України».

Враховуючи вищезазначене,

тимчасова надбавка до діючої ставки ввізного мита застосовується лише у випадках, коли нарахування мита здійснюється за ставками Митного тарифу України.

 

Директор Департаменту митних платежів С. Джигалов

Начальник Управління митно-тарифного регулювання В. Демченко

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі