Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Змінено Правила дорожнього руху

Редакція ПБО
Новини від 22.04.2009 р. № 395

Змінено Правила дорожнього руху

 

Постановою КМУ від 22.04.2009 р. № 395

унесено зміни до Правил дорожнього руху, затверджених постановою КМУ від 10.10.2001 р. № 1306.

Так, із

Правил виключено положення, що водій повинен на вимогу працівника міліції дати можливість перевірити технічний стан транспортного засобу.

Викладено у новій редакції пункт, що регулює швидкість руху поза населеними пунктами на всіх дорогах та на дорогах, що проходять через населені пункти, позначені знаком 5.47 «Початок населеного пункту».

Правила

доповнено положенням, що додаткові обмеження швидкості руху може бути встановлено виключно в разі проведення дорожніх робіт разом із попереджувальним знаком «Дорожні роботи».

У разі коли дорожні знаки «Обмеження максимальної швидкості» та «Зона обмеження максимальної швидкості» установлені без проведення дорожніх робіт або залишені після їх завершення,

водія не може бути притягнено до відповідальності згідно із законодавством за перевищення встановлених обмежень швидкості руху.

Обов’язковим є встановлення дорожніх знаків «Кінець обмеження максимальної швидкості» та «Кінець зони обмеження максимальної швидкості» на відстані

не більше ніж 2 км від місця встановлення знака обмеження швидкості руху.

Постанова набула чинності з

5 травня 2009 року.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі