Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Уточнення порядку розміщення та обігу цінних паперів

Редакція ПБО
Новини від 11.06.2009 р. № 1522-VI

Уточнення порядку розміщення та обігу цінних паперів

 

Законом України від 11.06.2009 р. № 1522-VI

унесено зміни до Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» від 23.02.2006 р. № 3480-IV (далі — Закон про цінні папери).

Серед нововведень слід зазначити положення, згідно з яким

емісійні цінні папери одного випуску можуть існувати тільки в одній формі (документарній чи бездокументарній). Крім того, обмеження, яке раніше було спеціально передбачено для векселів, щодо можливості їх існування виключно в документарній формі, тепер закріплено для всіх неемісійних цінних паперів.

З метою погодження положень

Закону про цінні папери та Закону про акціонерні товариства передбачено, що акціонерне товариство розміщує тільки іменні акції.

До

Закону про цінні папери також уключено норму, згідно з якою акції існують виключно в бездокументарній формі. Вона, як і аналогічна норма Закону про акціонерні товариства, набере чинності 29.10.2010 р.

Уводиться обмеження, згідно з яким при приватному (закритому) розміщенні акцій публічного акціонерного товариства вони пропонуються акціонерам товариства та заздалегідь визначеному колу осіб, кількість яких не перевищує 100.

Установлено 60-денний строк із дня завершення розміщення цінних паперів, протягом якого уповноважений орган емітента має затвердити результати розміщення. Крім того, тепер 15-денний строк на подання ДКЦПФР звіту про результати розміщення цінних паперів для емітентів акцій відлічується не з дня затвердження результатів такого розміщення, як це передбачено для емітентів інших цінних паперів, а з дня реєстрації відповідних змін до статуту.

Закон,

за винятком норми про бездокументарну форму акцій, набуде чинності з дня офіційного опублікування.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі