Теми статей
Обрати теми

Про незаконність наказу ДПАУ від 18.04.2008 р. № 266 щодо розшифровки ПЗ та ПК з ПДВ у розрізі контрагентів

Редакція ПБО
Лист від 18.06.2009 р. № 1072-09-24

Про незаконність наказу ДПАУ від 18.04.2008 р. № 266 щодо розшифровки ПЗ та ПК з ПДВ у розрізі контрагентів

Лист Міністерства юстиції України від 18.06.2009 р. № 1072-09-24

Міністерством юстиції у зв’язку з надходженням скарги ТОВ переглянуто наказ ДПАУ від 18.04.2008 р. № 266 «Про організацію взаємодії органів державної податкової служби при опрацюванні розшифровок податкових зобов’язань та податкового кредиту з податку на додану вартість у розрізі контрагентів» з метою вирішення питання щодо необхідності його державної реєстрації та за результатами встановлено таке.

Застосування положень зазначеного акта, зокрема в частині необхідності розшифрування податкового кредиту та податкових зобов’язань у розрізі контрагентів, а саме

надання платником податку пояснень щодо його правовідносин з контрагентом згідно з переліком документів, передбаченим пунктом 4.2 розділу IV Примірного порядку взаємодії органів державної податкової служби при опрацюванні розшифровок податкових зобов’язань та податкового кредиту з податку на додану вартість у розрізі контрагентів, затвердженого зазначеним наказом, фактично призводить до юридичних наслідків, пов’язаних із застосуванням штрафних (фінансових) санкцій до платника податку, та, відповідно, зачіпає його права та законні інтереси.

Враховуючи викладене,

пропонуємо вам скасувати зазначений наказ, у разі необхідності та за наявності повноважень затвердити новий нормативно-правовий акт із зазначеного питання або внести зміни до відповідних нормативно-правових актів ДПАУ та подати на державну реєстрацію до Міністерства юстиції в установленому законодавством порядку.

Про результати розгляду просимо

повідомити заявника та Міністерство юстиції у термін до 17.07.2009 р.

Заступник міністра В. Лутковська

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі