Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Уведені додаткові умови при здійсненні валютно-обмінних операцій на значну суму

Редакція ПБО
Новини від 09.09.2009 р. № 538

Уведені додаткові умови при здійсненні валютно-обмінних операцій на значну суму

Постановою НБУ від 09.09.2009 р. № 538

унесено зміни до Інструкції про порядок організації та здійснення валютно-обмінних операцій на території України, якими доповнено зазначену Інструкцію новими пунктами щодо особливостей здійснення валютно-обмінних операцій.

Так, валютно-обмінні операції з іноземною валютою і дорожніми та іменними чеками на 

суму, що перевищує 15000 гривень, здійснюються лише через каси банку, фінансової установи, в операційному залі об’єкта поштового зв’язку після пред’явлення документа, що посвідчує особу, яка здійснює зазначену операцію. У довідках та квитанціях зазначається прізвище, ім’я, по батькові такої особи.

Якщо такі операції здійснюються на суму, що перевищує 50000 гривень, крім того, зазначаються дані паспорта особи, яка здійснює валютно-обмінну операцію та у відділенні банку чи фінансової установи залишається копія відповідних сторінок паспорта.

Забороняється здійснювати операції з продажу іноземної валюти через касу банку (фінансової установи) одній особі в один операційний (робочий) день у сумі, що перевищує в еквіваленті 80000 гривень.

Курс гривні до іноземних валют

установлюється головою правління банку (фінансової установи) до початку робочого дня та не змінюється протягом операційного (робочого) дня.

Постанова набрала чинності

з 20 листопада 2009 року.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі