Теми статей
Обрати теми

Щодо окремих питань подання та розгляду скарг платників на рішення (постанови) органів ДПС. 6. Щодо термінів подання та розгляду скарг на постанови по справах про адміністративні правопорушення

Редакція ПБО
Лист від 09.07.2009 р. № 14314/7/25-0017

Початок

Попередній фрагмент

6. Щодо термінів подання та розгляду скарг на постанови по справах про адміністративні правопорушення

 

Статтею 289 Кодексу України про адміністративні правопорушення та пунктом 13 Положення про порядок розгляду скарг платників податків органами державної податкової служби, затвердженого наказом ДПА України від 11.12.96 № 29 та зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 18.12.96 за № 723/1748, із змінами та доповненнями, передбачено, що скарга на постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути подана протягом

десяти днів з дня винесення постанови. Скарга на постанову по справі про адміністративне правопорушення подається до органу державної податкової служби, посадова особа якого винесла постанову. Скарга, що надійшла, реєструється і протягом трьох діб надсилається разом із справою до органу державної податкової служби вищого рівня (посадовій особі, правомочній її розглядати).

Щодо дати подання скарги на постанову по справі про адміністративне правопорушення, то необхідно керуватися пунктом 3 зазначеного Положення, яким передбачено, що дата подання скарги — день фактичного подання скарги до відповідного органу державної податкової служби, а в разі надсилання скарги поштою — дата відправлення скарги, зазначена відділенням поштового зв’язку в повідомленні про вручення поштового відправлення та на конверті. У разі відсутності повідомлення про вручення і опису вкладення поштового відправлення та відбитка календарного штемпеля відділення поштового зв’язку на поштовому відправленні (конверті, бандеролі), що унеможливлює з’ясування фактичної дати отримання відділенням поштового зв’язку скарги, — датою подання скарги вважається дата фактичного надходження скарги до органу державної податкової служби.

Скарга на постанову по справі про накладення адміністративного стягнення розглядається в десятиденний строк з дня її надходження до органу державної податкової служби, правомочного розглядати скаргу, і рішення за розглядом скарги надсилається особі, яка подала скаргу, з повідомленням про вручення або вручається примірник рішення особисто цій особі.



коментар редакції

Строки подання скарги у справах про адмінправопорушення

У цій частині Оглядовий лист слово в слово повторює лист ДПАУ від 16.06.2004 р. № 10858/7/25-2215. Законодавче регулювання порядку подання та розгляду скарг у межах процедури розгляду справ про адміністративні правопорушення відтоді не змінювалося, тому і викладена інформація залишається актуальною. Додамо лише, що у платника податків (його посадових осіб, яких притягнуто до відповідальності за Кодексом про адміністративні правопорушення), як завжди,

є вибір — оскаржити постанову про накладення адмінстягнення до вищого за рівнем податкового органу або звернутися до суду.

 

Олена Уварова

Наступний фрагмент

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі