Теми статей
Обрати теми

Новини законодавства. Затверджено порядок ведення Поземельної книги та порядок ведення Книги записів

Редакція ПБО
Новини від 09.09.2009 р. № 1021

Затверджено порядок ведення Поземельної книги та порядок ведення Книги записів

 

КМУ постановою від 09.09.2009 р. № 1021

затвердив:

— Порядок ведення

Поземельної книги;

— Порядок ведення Книги записів про державну реєстрацію державних актів на право власності на земельну ділянку та на право постійного користування земельною ділянкою, договорів оренди землі (далі —

Книга записів).

Поземельна книга

містить відомості про земельну ділянку, обмеження на використання земельної ділянки, суб’єктів прав на земельну ділянку та правовстановлюючі документи, а також дані про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, її цільове призначення, склад земельних угідь. Номер Поземельної книги відповідає кадастровому номеру земельної ділянкиіндивідуальному цифровому коду (номеру), що не повторюється на всій території України, присвоюється земельній ділянці при здійсненні її державної реєстрації і зберігається за нею протягом усього часу існування такої ділянки.

Одночасно з унесенням відомостей до

Поземельної книги робляться записи у Книзі записів. Записи до розділів Книги записів уносяться при видачі документа, що посвідчує право на земельну ділянку.

Дата внесення запису до

Книги записів є датою державної реєстрації документа, що посвідчує право на земельну ділянку.

Датою

державної реєстрації договору про внесення змін до договору оренди (суборенди) землі, договору про його дострокове розірвання або поновлення є дата внесення запису до розділу Книги записів.

Державна реєстрація документа, що посвідчує право на земельну ділянку, проводиться за місцем розташування земельної ділянки.

Постанова набере чинності з

1 січня 2010 року.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі