Теми статей
Обрати теми

Думка фахівців офіційних органів. Щодо інвентаризації реєстру великих платників податків

Редакція ПБО
Стаття

Щодо інвентаризації реєстру великих платників податків

 

Чи буде податковими органами на 2010 рік переглянуто реєстр великих платників податків на предмет їх відповідності новим критеріям визначення великого платника податків згідно з наказом ДПАУ від 22.02.2010 р. № 99?

 

Наказом Державної податкової адміністрації України від 22.02.2010 р. №99 змінено критерії відбору платників податків до категорії великих (п. 1.2 Порядку обліку платників податків, зборів (обов’язкових платежів), затвердженого наказом ДПА України від 19.02.98 р. №80).

Так, великим платником податків вважатиметься юридична особа, у якої обсяг валового доходу від усіх видів діяльності за звітний рік перевищує сто мільйонів гривень та середньооблікова чисельність працюючих за рік перевищує двісті п’ятдесят осіб або загальна сума сплачених до Державного бюджету України податків по платежах, що контролюються органами державної податкової служби, за рік перевищує двадцять п’ять мільйонів гривень.

Відповідно до п. 2 наказу від 22.02.2010 р. №99, Державною податковою адміністрацією України

протягом місяця після набрання чинності цим наказом буде проведено інвентаризацію реєстру великих платників податків, зарахування/виключення платників податків до/з категорії великих платників згідно з новими критеріями великих платників податків.

 

Віктор КОСАРЧУК,

директор Департаменту масово-

роз’яснювальної роботи та звернень

громадян ДПА України

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі