Теми статей
Обрати теми

Думка фахівців офіційних органів. Щодо класифікації автомобілів-евакуаторів

Редакція ПБО
Стаття

Щодо класифікації автомобілів-евакуаторів

 

Чи відносяться автомобілі-евакуатори до категорії спеціальних автомобілів?

 

Автомобілі спеціального призначення, крім тих, що використовуються для перевезення пасажирів і вантажів, відносяться до коду 8705 УКТЗЕД, яка покладена в основу товарної класифікаційної схеми Митного тарифу України, що затверджена Законом України від 05.04.2001 р. № 2371-III «Про Митний тариф України» із відповідними змінами і доповненнями, які є об’єктами оподаткування відповідно до статті 2 Закону № 1963-XII.

Згідно з вимогами УКТЗЕД до товарної позиції

8705 включаються, зокрема, автомобілі вантажні аварійні, що являють собою автомобільні шасі з підлогою або без неї та обладнані підіймальними пристроями такими, як неповоротні крани, козли, блоки чи лебідки, і призначені для підіймання і буксирування транспортних засобів в аварійному стані, проте вантажні автомобілі із самонавантажувальними пристроями не включаються до цієї товарної позиції (товарна позиція 8704).

Автомобілі — евакуатори, які обладнані пристроєм для завантаження (лебідкою чи іншими підіймальними пристроями) та вантажною платформою для перевезення вантажу, являють собою вантажні транспортні засоби для перевезення вантажів, тобто основне призначення даних автомобілів — транспортування (перевезення) транспортних засобів та вантажів (товарна позиція 8704)

та повинні оподатковуватись за ставками, визначеними статтею 3 Закону № 1963-ХII для вантажних автомобілів.

 

Павло РЯБОКЛЯЧ,
 головний державний податковий ревізор-інспектор
 відділу адміністрування майнових податків
 Департаменту оподаткування фізичних осіб ДПА України

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі