Теми статей
Обрати теми

Щодо нових підстав для анулювання реєстрації платників ПДВ

Редакція ПБО
Лист від 05.07.2010 р. № 13215/7/29-1017

Щодо нових підстав для анулювання реєстрації платників ПДВ

Лист Державної податкової адміністрації України від 05.07.2010 р. № 13215/7/29-1017

(витяг)

 

Державна податкова адміністрація України звертає увагу на те, що Законом України від 20.05.2010 р. № 2275-VI «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (далі — Закон № 2275)

доповнено пункт 9.8 статті 9 Закону України «Про податок на додану вартість» новими нормами щодо можливості анулювання реєстрації платників ПДВ у разі, якщо:

— установчі документи особи, зареєстрованої як платник податку, за рішенням суду визнані недійсними;

— в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців зроблено запис про відсутність юридичної особи або фізичної особи за її місцезнаходженням.

Такі норми набрали чинності

з 01.07.2010 р.

Для забезпечення виконання вимог Закону № 2275

довідник причин анулювання Реєстру платників ПДВ доповнено новими кодами: «35 — установчі документи, визнані недійсними»; «36 — до ЄДР внесено запис про відсутність за місцезнаходженням».

Окрім того, аналізом встановлено що у Реєстрі платників ПДВ значаться особи, щодо яких прийнято

рішення про припинення власниками, уповноваженим органом або судом . Таким платникам ПДВ реєстрація може бути анульована за ініціативою органів ДПС згідно з підпунктом «б» пункту 9.8 статті 9 Закону.

Враховуючи вищезазначене, зобов’язую державні податкові адміністрації в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі забезпечити організацію роботи підпорядкованих органів ДПС стосовно постійного моніторингу платників ПДВ, своєчасного опрацювання відомостей з ЄДР та вжиття заходів щодо виключення з Реєстру платників ПДВ суб’єктів господарювання, по яких в ЄДР внесено запис про відсутність за місцезнаходженням або наявне судове рішення щодо визнання установчих документів недійсними чи внесено запис про прийняття рішення про припинення (зокрема, оперативне складання та затвердження актів про анулювання реєстрації платників ПДВ).

<…>

 

Заступник голови О. Любченко

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі